Michael Schumacher vaikeni julkisesti huijausyrityksestään – Felipe Massa paljastaa, kenen ideasta kohutilanne syntyi - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Michael Schumacher vaikeni julkisesti huijausyrityksestään – Felipe Massa paljastaa, kenen ideasta kohutilanne syntyi

Felipe Massan mukaan Michael Schumacherin kyseenalainen temppu oli Ross Brawnin idea.

Felipe Massa ja Michael Schumacher kuvattuna Kiinassa 2010.­

15.9. 16:53

Michael Schumacher aiheutti yhden F1-uransa suurista kohuista Monacon GP:n aika-ajoissa 2006. Schumacher teki aika-ajojen lopussa ”virheen” ja parkkeerasi autonsa radan viimeistä edelliseen mutkaan Rascasseen.

Temppunsa turvin Schumacher otti paalupaikan, kun Fernando Alonso ei keltaisten lippujen takia pystynyt parantamaan kierrosaikaansa.

Ykkösruutu vietiin kuitenkin pois. Saksalaisen suoritus hylättiin, kun tuomaristo katsoi hänen ”ajovirheensä” mahdottomaksi.

Schumacher ei koskaan ole myöntänyt temppunsa tahallisuutta.

Felipe Massa paljastaa nyt, että hänen silloisen tallikaverinsa Schumacherin teko oli seurausta Ross Brawnin ehdotuksesta.

– Ehkä me voimme luoda keltaisen lipun, Brawn oli Massan mukaan sanonut Ferrarin palaverissa ennen aika-ajoa.

Massa kertoo asiasta uudessa dokumentissa, josta uutisoi mm. RaceFans-sivusto.

Massa ei halunnut ottaa ehdotusta tosissaan, mutta niin kävi, että Schumacher otti neuvosta vaarin ja yritti varmistaa paalupaikan itselleen huijaamalla. Hän ei ollut uskoa mentorinsa tekoa.

– Ainoa mitä hän ei sen jälkeen pystynyt tekemään, oli sanoa että hän teki sen (tarkoituksella).

Schumacher myönsi asian Massalle myöhemmin.

– Kesti vuosi ennen kuin hän sanoi minulle tehneensä sen tarkoituksella. Yksi vuosi. Kysyin, että miten voit tehdä niin? Se osoittaa, että kaikki tekevät elämässä virheitä, Massa kertoi.

Ferrarin teknisenä johtajana juuri vuoteen 2006 asti toiminut Brawn, joka on nykyään F1-sarjan johdossa, muisteli Schumin temppua samassa ohjelmassa.

– Se oli typerä liike ja yksi niistä pienistä häiriöistä ja oikoteistä, joita Michael käytti kahdesti tai kolmesti urallaan.

Ross Brawn on tätä nykyä F1-sarjan urheilujohdossa.­

Schumacherin kiistanalaisiin tekoihin kilparadalla lukeutuvat mm. kolarointi päin Damon Hilliä Adelaidessa 1994 ja auton kääntäminen Jacques Villeneuven kylkeen Jerezissä 1997.

Ensimmäisellä kerralla molemmat joutuivat keskeyttämään, mikä ratkaisi mestaruuden Schumacherille. Jälkimmäinen yritys meni pieleen, sillä Villeneuve selvisi maaliin ja nousi mestariksi ohi keskeyttäneen Schumacherin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?