Kimi Räikköstä hehkutetaan Sveitsissä - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikköselle, 40, vaaditaan jo F1-jatkosopimusta – suomalainen saa ylistystä sveitsiläislehdessä

Kimi Räikkösen tallitoveri saa sveitsiläislehti Blickiltä pyyhkeitä.

Kimi Räikkönen ajoi Mugellossa yhdeksänneksi.­

15.9. 11:32

Sveitsiläislehti Blick vaatii suorasanaisesti, että Kimi Räikköselle on sorvattava jatkosopimus Alfa Romeolle.

Pitkän linjan F1-toimittaja Roger Benoit alleviivaa, että 40-vuotias suomalainen antoi vahvan näytön nykyvireestään viime sunnuntaina Mugellon F1-osakilpailussa. Räikkönen toi Alfa Romeonsa maaliin yhdeksäntenä.

Aviisi huomauttaa, että Räikkönen olisi päihittänyt molemmat Ferrarit helposti ja sijoittunut seitsemänneksi ilman hankkimaansa aikasakkoa ja tallin sähläämisen piikkiin mennyttä liian hidasta varikkopysähdystä.

Blickin mukaan esitys Mugellossa oli osoitus Räikkösen korkeasta motivaatiosta ja taistelutahdosta, joka lisää koko tiimin toimintamoraalia vaikeina korona-aikoina.

Blick seuraa tarkasti Alfa Romeon edesottamuksia – sen F1-toimintaa pyörittävä Sauber on sveitsiläinen.

Sen lisäksi Räikkösen läsnäolo Alfa Romeolla takaa median kiinnostuksen tallia kohtaan. Blick muistuttaa, että Räikkönen on urheilun lähettiläs, jollaisia on nykyisin harvassa.

Räikkösen tallitoveri Antonio Giovinazzi saa sveitsiläislehdeltä toisenalaista kohtelua kuin suomalainen. Lehden mielestä hänet on ns. nähty eikä italialainen ole minkäänlainen vaihtoehto ensi kauden kuljettajaksi Alfa Romeolla.

Räikkösen varjoon tällä kaudella jäänyt 26-vuotias italialainen joutui keskeyttämään Mugellossa, kun hän ajautui kolariin.

Räikkönen ja Giovinazzi ovat molemmat saalistaneet kaksi pistettä kuljettajien MM-taistossa. Räikkönen ajoi pisteille ensimmäisen kerran viime sunnuntaina.

Blick nostaa Giovinazzin paikalle 21-vuotiasta F2-kuskia Mick Schumacheria, joka kuuluu edellisen tapaan Ferrarin suojatteihin.

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur on aiemmin ilmoittanut, että talli keskustelee nykyisten kuljettajiensa kanssa ensi kaudesta syyskuun aikana.

Vasseur on myös julistanut, että hän näkisi Räikkösen mielellään Alfa Romeon ratissa myös vuonna 2021.

Blick korostaa, että Michael Schumacherilla ei olisi varmasti mitään sitä vastaan, että hänen poikansa pääsisi erittäin kokeneen suomalaisen formulaopetuslapseksi.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto on aiemmin sanonut, että Schumacherin nousu kisakuskiksi F1:een on vain ajan kysymys.

Ferrarilla on ollut viime vuosina oikeus päättää Alfan Romeon toinen kisakuski.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?