Lewis Hamilton pukeutui kantaaottavaan t-paitaan – nyt tutkitaan, rikkoiko hän sääntöjä - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lewis Hamilton vaati oikeutta poliisin ampumalle naiselle – F1-pomot tutkivat, rikkoiko kantaaottava paita sääntöjä

Lewis Hamilton vaatii Breonna Taylorin ampujia telkien taakse.

Lewis Hamiltonin paita herätti F1-pomojen mielenkiinnon.

14.9.2020 20:34

Kuusinkertainen formula ykkösten maailmanmestari Lewis Hamilton on toiminut erittäin ponnekkaasti aktivoidakseen F1 -maailmaa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden tielle. Hamilton puhuu itse voimakkaasti mm. vähemmistöjen oikeuksien puolesta.

Sama näkyy myös brittikuljettajan pukeutumisessa F1-viikonloppuina. Black Lives Matter -t-paita on ollut tuttu näky Hamiltonin yllä koko kauden ajan. Mugellossa Toscanan GP:ssä Hamiltonilla oli jälleen yllään paita, joka sisälsi voimakkaan viestin: ”Pidättäkää poliisit, jotka tappoivat Breonna Taylorin”.

Paidan selkämyksessä lukee iskulause ”Say Her Name” eli ”Sanokaa hänen nimensä”, joka on yhdistetty juuri Taylorin kuolemaan ja nähty mm. NBA-tähtien pelipaidoissa kauden aikana.

Hamilton vaati paidassaan Breonna Taylorin ampuneiden poliisien pidättämistä.

BBC:n mukaan nyt F1-pomot ”tutkivat aktiivisesti”, rikkoiko Hamilton sääntöjä paidallaan. Ei ole vielä täysin selvää, mitä sääntöä Hamiltonin katsotaan rikkoneen. Lajin säännöt kieltävät erikseen poliittiset viestit autojen kyljestä.

– Olen halunnut tuoda ihmisten tietoisuuteen sen, että ihmisiä tapetaan kaduilla. Ja joku tapettiin omassa talossaan. He (ampujat) olivat väärässä talossa, eikä ketään ole saatettu edesvastuuseen, Hamilton kommentoi paitaa sunnuntaina kilpailun jälkeen.

On toistaiseksi epäselvää, millaisen rangaistuksen Hamilton voisi paidastaan saada jos sen katsottaisiin rikkoneen sääntöjä. F1-pomot eivät ole aiemmin puuttuneet Hamiltonin sanoihin tai vaatteisiin.

Hamilton voitti Toscanan GP:n ja johtaa kuljettajien F1-sarjaa.

Hamilton on ottanut läpi kauden hanakasti kantaa tummaihoisten oikeuksien puolesta.

Taylorin tapaus on kuohuttanut Yhdysvalloissa keväästä lähtien. Hän kuoli poliisin luoteihin kotonaan 13. maaliskuuta Louisvillessä Kentuckyssa.

New York Timesin mukaan Taylor ja hänen miesystävänsä Kenneth Walker olivat sängyssä, mutta nousivat kuultuaan ovelta pauketta.

Walker laukaisi aseensa ja poliisit ampuivat useita laukauksia. Tayloria ammuttiin ainakin kahdeksan kertaa.

Poliisi uskoi, että toisaalla kaupungissa operoineet huumekauppiaat käyttivät Taylorin asuntoa pakettien vastaanottamiseen. Tuomarin myöntämän kotietsintäluvan varjolla poliisi sai tunkeutua asuntoon ilman ilmoitusta. Asunnosta ei kuitenkaan löytynyt huumeita.

Poliisit sanovat ilmoittaneensa olleensa poliiseja ennen asuntoon menoa, mutta niin Walker kuin myös Taylorin perhe kiistävät kertomuksen.

Poliiseista yksi sai potkut ja kaksi muuta on siirretty toisiin tehtäviin. Kukaan ei ole saanut rikossyytteitä. Walkeria epäiltiin poliisin murhan yrityksestä, mutta syytteestä on luovuttu ainakin toistaiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?