F1: Turvakaari pelasti Carlos Sainzin hengen? - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Video ja kuvat F1-joukkokolarista: osuma 300 km/h vauhdissa – turvakaari pelasti Carlos Sainzin hengen?

F1-sarjan julkaisema kuva näyttää, miltä vaarallinen tilanne näytti Sainzin ohjaamosta.

Carlos Sainz joutui onnettomuuteen F1-kisassa Mugellon radalla.­

13.9. 18:09

Useampi F1-kuljettaja koki kauhunhetkiä sunnuntaina Mugellossa ajetussa F1-kisassa.

Heti kisan avauskierroksella nähtiin kolarointeja, joiden takia turva-auto tuli radalle. Ja kun turva-auto poistui ja kisa vihdoin alkoi uudestaan, niin pääsuoralla nähtiin joukkokolari.

F1-sarja julkaisi Instagramissa videon rytäköistä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kisan kärjessä ajanut Valtteri Bottas veti letkaa melko hiljaista tahtia pitkällä pääsuoralla, ja suomalainen kiihdytti vauhtiaan vasta hieman ennen maalilinjaa.

Letkan peräpäässä vauhtia ei osattu arvioida oikein, vaan autojen suuret nopeuserot aiheuttivat kolarisuman, jonka seurauksena kisa jouduttiin keskeyttämään.

McLarenin Carlos Sainz osui edessään olleeseen Alfa Romeon Antonio Giovinazzin autoon kovalla vauhdilla.

Sainzin auton keula painui Giovinazzin auton alle ja nosti sen ilmaan.

Sainzin auton ohjaamosta kuvatuista videosta ja kuvista näkyy, että Giovinazzin auton oikea takarengas nousee korkealle ja osuu Sainzin autoon espanjalaiskuskien silmien edessä juuri ja juuri ohjaamon etupuolella.

– Osuma oli todella pelottava. Vauhtia oli sillä hetkellä 290 tai 300 kilometriä tunnissa. Kun näin kaiken edessäni, oli jo liian myöhäistä, Sainz sanoi Autosportin mukaan.

F1-auton ohjaamoa suojaa nykyään halo-turvakaari. C Moren F1-asiantuntija Aaro Vainio uskoo, että se oli Sainzin kannalta erittäin tärkeää.

– Jos tuota haloa ei olisi ollut, niin tuo takapyörä olisi tullut suoraan Sainzia kupoliin. Sitten olisi tullut rumaa jälkeä, Vainio sanoi.

– Nyt halo painaa (Giovinazzin) auton tuosta (ohjaamon) edestä ylöspäin. Tämä iso kehitysaskel, joka formula ykkösiin on tullut, Vainio jatkoi.

F1-auton ohjaamoa suojaa nykyään halo-turvakaari­

Alla oleva F1-sarjan Twitterissä julkaisema kuva näyttää, miltä vaarallinen tilanne näytti Sainzin ohjaamosta.

F1-kisan uusintastartissa nähtiin joukkokolari.­

– Olen kunnossa ja ilmeisesti kaikki muutkin ovat kunnossa. Ja se on kaikkein tärkeintä, Sainz sanoi onnettomuuden jälkeen F1-sarjan Instagramin mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?