Toto Wolff lyttää F1:n kohu-uudistuksen - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Toto Wolff lyttää F1:n kohu-uudistuksen: ”Tämä ei ole Big Brotheria”

Aika-ajojen uudistaminen ei vieläkään saa Mercedeksen päällikköä innostumaan.

Toto Wolff ei halua korjata järjestelmää, joka hänen mielestään ei ole rikki.­

13.9.2020 16:06

Mercedeksen F1-pomo Toto Wolff vastustaa yhä formuloiden MM-sarjan kohuehdotusta, jossa perinteiset aika-ajot korvattaisiin minikisalla.

– Minusta meidän ei pitäisi sekoilla formaatin kanssa lainkaan. Minusta meidän ei pidä suunnitella friikkituloksia, joiden myötä ohittaminen on lähes mahdotonta, vain siksi, että mielestämme nokkimisjärjestyksen pitäisi olla erilainen, Wolff kommentoi aihetta taas Motorsportille ja jatkoi:

– F1 on meritokratia. Laji, jossa paras henkilö ja kone voittaa. Tämä ei ole WWE:n vapaapainia, jossa tulos on täysin sattumanvarainen. Jos halutaan sattumanvaraisuutta, niin tehdään sitten show.

Wolffista F1 ei kuitenkaan ole pelkkää show’ta, vaan lajin DNA:ssa on urheilu.

– F1 ei ole tosi-tv:tä, Big Brotheria. Eikä meidän realityn suuntaan pidä mennä.

Mersu-pomosta NASCARin ja Chasen esimerkit klassisten kisajärjestelmien muuttamisesta paljastavat, etteivät ne usein onnistu.

Alkukesästä F1 ehdotti koronakaudelle uudistusta, jossa varsinaisen kisan lähtöjärjestys olisi ratkaistu minikisalla, johon lähdettäisiin käännetyssä MM-pistejärjestyksessä.

Toisin sanoen Mercedes-kuskit Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas lähtisivät hänniltä.

Mercedes Wolffin johdolla kumosi tuolloin ehdotuksen, johon olisi vaadittu tallien yksimielinen tuki.

Viikko sitten ajettu hurlumhei-kisa Monzassa sai F1:n kuitenkin nostamaan kissan uudestaan pöydälle – niin hyvää kuninkuusluokan sielulle teki Pierre Gaslyn odottamaton voitto.

F1 sanoi aiemmin tällä viikolla, että aika-ajojärjestelmän uudistamista pohditaan ensi kautta ajatellen. Vuodelle 2021 sääntöjä voi muuttaa ilman kaikkien tallien suostumusta.

Jos ehdotus menisi läpi, minikisoja ajettaisiin ensi kaudella kokeiluluontoisesti vain muutamien osakilpailujen yhteydessä eikä uudistuksesta tehtäisi pysyvää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?