Onko Mercedeksen F1-talli menossa kaupaksi? Media toppuuttelee hurjia väitteitä jättikaappauksesta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Onko Mercedeksen F1-talli menossa kaupaksi? Media toppuuttelee hurjia väitteitä jättikaappauksesta

Ineos ja Mercedes neuvottelevat F1-tallin omistajuudesta, Motorsport kertoo.

Mercedes-kuski Lewis Hamilton ajoi Mugellon radalla Toscanassa launtain aika-ajoissa.­

13.9. 15:04

Kemikaaliyhtiö Ineos on yhdistetty tarjoukseen, joka liittyy Mercedeksen F1-tallin ostamiseen, Motorsport kertoo.

Daily Mail uutisoi lauantai-iltana, että Ineos olisi jättänyt Mercedeksestä 755 miljoonan euron tarjouksen. Mail sai tietonsa entiseltä formulapomolta Eddie Jordanilta.

– Tallin omistus siirtyy Ineosin toimitusjohtaja Sir Jim Ratcliffelle ja yhtiölle, Motorsport siteeraa Jordania.

– Tallia kutsutaan jatkossa Ineosiksi, mutta sitä johdetaan yhä Brackleyn tehtaalta ja Mercedes säilyttää 30 prosentin osuuden tiimistä. Mercedesinä sitä ei kuitenkaan jatkossa tunneta ja tallipäällikkö Toto Wolff ei jatka johdossa.

Motorsportin mukaan niin dramaattinen muutos on epätodennäköinen. Mercedes on ilmoittanut sitoutuvansa F1:n MM-sarjaan pitkälle tulevaisuuteen.

Poissuljettua ei median mukaan kuitenkaan ole, että Ineos rohmuaa F1-tallin osakkeita. Kemikaalijätti on jo tallin iso sponsori ja tekninen kumppani.

Viime vuonna edesmennyt Niki Lauda omisti tallin osakkeista kymmenyksen. Mercedes ei ole päättänyt, mitä Laudan osuudella tehdään. Motorsport spekuloi, että kyseinen kymmenys voisi olla kaupan Ineosille.

Mercedes omistaa tallista 60 prosenttia ja Wolff 30. Motorsport ei kiellä, etteikö myös osa näistä osuuksista voisi tulla myydyksi. Itävaltalaisen Wolffin on ymmärretty haluavan muutoksia toimenkuvaansa kahdeksan raskaan tallipäällikkövuoden jälkeen.

Mercedes kieltäytyi kommentoimasta mediaväitteitä.

Ineos tunnetaan urheilumaailmassa erityisesti maantiepyöräilystä, jossa se tukee Ranskan ympäriajon menestysjoukkue Ineos Grenadiersia. Liiketoimintayksikkö Ineos Automotive puolestaan valmistaa Grenadier-nimisiä maastureita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?