Kimi Räikkönen ei ollut uskoa pyörätuolissa olleen Nathalie McGloinin esittäytymistä – yllättyi täysin palkintokorokkeella - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen ei ollut uskoa pyörätuolissa olevan naisen esittäytymistä – yllättyi täysin palkintokorokkeella: ”Se olet sinä!”

Palkinnon ojentaminen Kimi Räikköselle F1-kisan jälkeen tarjosi halvaantuneelle Nathalie McGloinille ”elämän parhaan päivän” 2018. McGloin muistelee kohtaamista tuoreessa haastattelussa.

Kimi Räikkönen sai palkinnon Nathalie McGloinilta Britannian GP:n jälkeen heinäkuussa 2018.­

10.9. 14:29

16-vuotiaana auto-onnettomuudessa rinnasta alaspäin halvaantunut Nathalie McGloin ei unohda koskaan sitä päivää, kun hän pääsi ojentamaan Kimi Räikköselle pokaalin Britannian Grand Prix’n jälkeen palkintokorokkeelle.

Hän sai 2018 poikkeuksellisen kunnian, kun hänestä tuli ensimmäinen vammautunut urheiluhenkilö, joka pääsi jakamaan palkinnon F1-podiumilla. Tapaamiset suomalaisen ”Jäämiehen” kanssa sisälsivät epäuskoa ja huumoria.

– Se hetki tarjosi elämäni parhaan päivän. Uskomatonta, McGloin kuvaili palkintoseremoniaa the-race.comin tuoreessa Hidden Voices -podcastissa.

Pyörätuolilla liikkuva McGloin meni esittäytymään ja kertomaan roolistaan palkintojenjaossa Räikköselle jo kilpailua edeltävänä päivänä.

Räikkönen samaan aikaan hätisteli erästä yli-innokasta fania kimpustaan ja hänen reaktionsa McGloinin esittäytymiseen oli viileä.

– Sanoin, että hei Kimi: Olen Nathalie McGloin ja ojennan kilpailun kolmannen palkinnon seuraavana päivänä. Hän vain katsoa minua ja sanoi, että tietysti olet. Joku hullu nainen pyörätuolissaan luulee olevansa podiumilla seuraavana päivänä kisan jälkeen, McGloin kertoi.

Lopulta juuri Räikkönen ajoi kilpailussa kolmanneksi. McGloinin toiveissa oli etukäteen ollut, että Räikkönen tai Max Verstappen ajaisi kolmossijalle.

Kun itse palkintojen aika koitti, Räikkönen yllättyi saavuttuaan lavalle.

– Kimi ei ollut nähnyt minua. Hän hyppäsi podiumin poikki, ja sanoi, että se olet sinä! Vastasin, että minähän kerroin! Hän totesi, että mahtavaa. Se oli kaiken huippu. Hänen reaktionsa teki tilanteesta todellisen, McGloin kertoi.

Hän twiittasi kuvan palkintojenjaosta heti kilpailupäivän iltana ja pitää edelleen samaa kuvaa Twitter-tilinsä pääkuvana.

Sebastian Vettel voitti kilpailun ja Lewis Hamilton ajoi kakkoseksi.

McGloinin mukaan kaikki palkintokorokkeella olleet kilpa-ajajat ottivat hänet huomioon erinomaisesti, vaikka häntä jännitti, että miten hän pärjää painavan palkinnon kanssa.

Räikkönen auttoikin kohteliaasti McGloinia pokaalin ojentamisessa.

Räikkönen ja McGloin ovat tavanneet myös tuon heinäkuun 2018 kisaviikonlopun jälkeen. Tiet ovat kohdanneet kansainvälisen autoliiton (FIA) palkintogaalassa 2018 ja Geneven autonäyttelyssä 2019.

McGloin, nyt 37, ajaa itsekin kilpaa urheiluautoilla. Hänestä tuli Britanniassa ensimmäinen selkäydinvammainen, joka on saanut kilpalisenssin. Hän on kilpaillut vuodesta 2015 lähtien Porsche Club Championshipissa ja vaikuttaa myös FIAn vammaiskomissiossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?