Kimi Räikkönen odottaa vaikeaa viikonloppua: ”Emme varmastikaan ole vahvimmillamme” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen odottaa vaikeaa viikonloppua: ”Emme varmastikaan ole vahvimmillamme”

Suomalaiskuskin mukaan Alfa Romeo ei ole nopeilla radoilla vahvimmillaan.

Kimi Räikkönen ei innostunut Belgian GP:n 12:nnesta sijasta.­

3.9. 18:49

Alfa Romeon formulakonkari Kimi Räikkönen jätti viime viikonloppuna käydyssä Belgian GP:ssä taakseen kriisitalli Ferrarin molemmat kisakuskit Charles Leclercin ja Sebastian Vettelin. Lempirata Span 12:s sija ei kuitenkaan Räikköstä tyydyttänyt, sillä MM-pistepotti ei edelleenkään avautunut.

Viikonloppuna Italian Monzassa ajettavaan kisaviikonloppuun suomalainen povaa tallille vielä lisää haastetta.

– Tämä rata on täysin erilainen kuin edellinen. Emme voi olla täysin tyytyväisiä, koska emme vieläkään saa kisoista pisteitä. Olemme parantaneet joillain osa-alueilla, mutta työtä on vielä tehtävä monessa asiassa, Räikkönen sanaili.

– Emme varmastikaan ole vahvimmillamme tällaisilla kovavauhtisilla radoilla. Meillä on helpompaa radoilla, joissa voimanlähteellä ei ole niin paljon merkitystä.

Räikkönen on noussut F1-urallaan neljä kertaa palkintopallille Monzan maineikkaassa moottoripyhätössä. Yleisöttömyys saattaa erottua tänä vuonna erityisesti Monzassa, joka on totutusti tupaten täynnä fanaattisia italialaiskannattajia.

– Siitä tulee varmasti erilaista, mutta se on ollut sitä jo kaikkialla, missä olemme olleet. Paikalla on aina paljon faneja, minne ikinä menemmekin, mutta täällä kannattajat tukevat edelleenkin kaikkia kuljettajia, Räikkönen sanoi.

Monzan jälkeen F1-kausi jatkuu erikoisuudella, kun F1-autot kisaavat ensimmäistä kertaa Mugellon radalla Toscanan gp:ssä. Mugellon rata on Räikköselle tuttu McLarenilla ja Ferrarilla ajetuista testeistä, ja hän odottaa sieltä samanlaista vauhdin hurmaa kuin Monzassa.

– Se rata oli todella nopea jo silloin, kun tein ensimmäisen F1-testini siellä. Ei, en ole ajanut sitä simulaattorilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?