Valtteri Bottas löysi yllättävän syyn suorituskykynsä heikkenemiseen – ”Valkoinen olisi varmasti viileämpi” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottas löysi yllättävän syyn suorituskykynsä heikkenemiseen – ”Valkoinen olisi varmasti viileämpi”

Valtteri Bottas valitteli epämukavaa oloaan jo kisan aikana.

Valtteri Bottaksen ajoasu on musta.­

17.8.2020 13:56

Mercedeksen F1-kuljettaja Valtteri Bottas valitti eilen Espanjan GP:n aikana tiimiradioon C Morella, että: ”Nämä mustat ajohaalarit ovat ***** kuumat."

Bottas jatkoi ajoasun kritisointia kisan jälkeen.

– Autossa oli todella kuuma. Minusta tuntuu, että tänä vuonna autossa on ollut entistä kuumempi. Olemme vaihtaneet haalareiden väriä. Kuten tiedetään, musta väri kerää enemmän lämpöä varsinkin suorassa auringopaisteessa, Bottas sanoi Racefans-sivuston mukaan.

Sunnuntain kisa ajettiin yli 30 asteen helteessä Barcelonan radalla. Bottas kaasutti kisaan toisesta ruudusta, mutta sai huonon lähdön ja jäi kolmanneksi. Voiton vei Lewis Hamilton, Red Bullin Max Verstappen nousi toiseksi.

Mercedeksen oli alunperin tarkoitus käyttää valkoisia ajohaalareita. Poliisin tapettua tummaihoisen George Floydin Minneapolisissa, Mercedes päätti vaihtaa autojensa ja kuskiensa värityksen mustaksi rasismin vastaisena eleenä.

– En tiedä tarkkoja lukuja, mikä valkoisen ja mustan haalarin välinen lämpötilaero on. Toisaalta tänä vuonna haalareille on myös uusia säädöksiä, joten sekä haalarit että alusasu ovat paksumpia. En tiedä paljonko se vaikuttaa. Mutta oli tosi kuuma. Sanoin tiimille, että nämä haalarit ovat ihan liian kuumat. Valkoinen olisi varmasti viileämpi, Bottas kommentoi.

Kuljettajat menettävät kisan aikana painoaan, koska kehosta haihtuu nestettä. Bottas sanoi Kataloniassa ”menettäneensä kisan aikana kolme kiloa, mikä on aika paljon”.

– Kolmen kilon menettäminen alkaa jo vaikuttaa suoritukseen. Tiedän, että olen yksi kovakuntoisimmista kuljettajista, joten kestän sen. Mutta mukavaa se ei koskaan ole ja aina on asioita, joita voimme kehittää, nastolalainen tuumi.

Mercedes on kertonut aiemmin Racefansin mukaan, ettei musta väritys tee autosta kuumempaa.

Hamilton kasvatti MM-sarjan johtonsa jo 37 pisteeseen verrattuna toisena olevaan Verstappeniin. Kolmantena oleva Bottas on jäänyt britistä jo 43 pistettä.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?