Saako F1-tähti Kimi Räikkönen tarjouksen Japanista? - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Saako F1-tähti Kimi Räikkönen tarjouksen Japanista?

Kimi Räikkönen voi yhä olla automaailman jättiläistä kiinnostava kuljettaja.

Kimi Räikkönen ajaa vielä ainakin tämän kauden Alfa Romeolla.­

16.8. 7:46

Spekulaatiot Kimi Räikkösen uran jatkosta eivät laannu. Jos hänen pitkä F1-uransa todella päättyy tähän kauteen, mitä seuraavaksi?

Töitä voisi hyvinkin löytyä myös Toyotalta, mutta kukaan ei vielä tiedä, miten paljon koronapandemia loppujen lopuksi vaikuttaa autourheilun moniin eri sarjoihin.

Räikkönen ajoi 21 MM-rallia vuosina 2009–2011. Hän on monesti sanonut haluavansa osallistua ralleihin vielä myös F1-uransa lopullisen päättymisen jälkeen.

Räikkönen saisi ystävänsä Tommi Mäkisen johtamasta Toyotan rallitallista varmasti käsiinsä nopean WRC-auton.

Räikkönen on kiinnostunut myös Le Mans’n 24 tunnin kilpailuun osallistumisesta, mutta viime vuosina hänen mielenkiintonsa sitä kisaa kohtaan on hieman hiipunut.

Räikkönen ja Toni Vilander ovat joskus puhuneet, että olisi hauskaa osallistua Le Mans’n kestävyyskilpailuun samassa autokunnassa. Räikköstä ei kuitenkaan kiehdo ajaminen Ferrarin GT-autolla, jolla pystyy tavoittelemaan vain luokkavoittoa.

– Siitä on joskus ollut puhetta, mutta henkilöautolla sitä ei haluttaisi ajaa. Tai minä en haluaisi ajaa. GT-luokan auto on vähän kuin henkilöauto, Räikkönen sanoi IS:lle pari vuotta sitten.

Jos jostain syystä käy niin, että Räikkösen yhteydet Ferrariin ja Alfa Romeoon katkeavat, Toyotan leiriin siirtyminen olisi yksi vaihtoehdoista.

Japanilainen automaailman jättiläinen menetti nimekkäimmän kuljettajansa, koska Fernando Alonso päätti palata ensi vuonna Renault’n F1-talliin. Räikkönen olisi luultavasti edelleen Toyotaa kiinnostava nimi.

Toyota pystyisi tarjoamaan Räikköselle auton, jolla voi ajaa voitosta Le Mans’ssa, ja lisäksi Mäkisen tallin kautta WRC-auton ralliteille.

Räikkönen voisi Le Mans’ssa vielä yli nelikymppisenäkin taistella voitosta, mutta ei varmasti MM-ralleissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?