Kimi Räikkönen on karting-isä pojalleen Robinille, jonka lahjakkuus on jo huomattu - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimistä tuli kartingisä – 5-vuotiaan Robin-pojan lahjakkuus on jo huomattu: ”Tulee vielä toinenkin Räikkönen”

Kimi Räikkösen on palattava kartingin pariin, koska sinne suomalaista F1-legendaa vetää hänen oma poikansa.

Robin Räikkönen on innokas automiehen alku, joka on jo ajanut kartingautolla.­

15.8. 11:38

Kimi Räikkösen tulevaisuus on jälleen yksi puheenaiheista F1-varikolla ja fanien keskuudessa. Monet arvelevat, että Räikkösen F1-ura päättyy vihdoin tähän kauteen.

Lokakuussa 41 vuotta täyttävä Räikkönen on pikkupojasta asti kurvaillut erilaisilla menopeleillä. Varmaa on, että moottoriurheilu pysyy isona osana hänen elämäänsä myös F1-uran päättymisen jälkeen.

Räikkösen paluu kartingin pariin on jo toteutunut hänen poikansa Robin Räikkösen kautta. Kimistä on tullut kartingisä, kuten myös mm. entistä tallikavereistaan Felipe Massasta ja Juan Pablo Montoyasta.

Räikkönen väitti reilu kuukausi sitten Itävallassa, että Robin alkaa olla kartingradoilla isäänsä nopeampi.

– Vuokratulla kartingautolla en enää oikein pysy hänen vauhdissaan, koska moottoritehon ja painon suhteella on oma merkityksensä, Räikkönen sanoi verkkosivusto Speedweekin mukaan.

– Mitä hänen lahjakkuuteensa tulee, niin kuka tietää? Hän on vielä lapsi. Jonakin päivänä ajaminen on hauskaa, seuraavana päivänä ei. Mitään paineita ei ole. Hän saa tehdä sitä, mistä tykkää.

Robin Räikkönen täyttää ensi tammikuussa kuusi vuotta. Sen jälkeen hän voisi jo ensi vuonna osallistua Cadet-luokan kilpailuihin Suomessa.

Noin kymmenen kuljettajan kartingtallia pyörittävä Jussi Kohtala odottaa mielenkiinnolla Robinin ensimmäisiä kilpailuja.

– Olen kuullut, että hänellä on erittäin kova halu ajaa. Noin nuoreksi sälliksi hänellä on kuulemma jo ajamisessa paljon ajatusta ja ideaa, Kohtala kertoi.

– Kimin tuntien en ihmettelisi yhtään, jos tulee vielä toinenkin Räikkönen, josta tulee jotain suurta.

Räikköset ovat löytäneet Sveitsistä hyvän radan, jossa isä ja poika ovat käyneet yhdessä ajamassa.

– Kimi ei varmasti väkisin vie poikaa radalle. Kun he menevät ajamaan Suomessa tai Sveitsissä, aina se on pojan omasta halusta kiinni, Kohtala muistutti.

Robin Räikkönen oli Minttu-äitinsä kanssa seuraamassa Unkarin F1-kisaa kesällä 2019.­

Vaikka Räikkönen on tienannut F1-urallaan satoja miljoonia euroja, tulevina vuosina hänet saatetaan välillä nähdä kartingkisoissa poikansa autoa korjaavana mekaanikkona.

– Kimiltä sujuvat nekin hommat. Siitä tulee varmasti perheen yhteinen harrastus, Kohtala sanoi.

– Kimi pyrkii toimimaan samalla tavalla kuin itse aikoinaan nuorena kartingkuskina. Hän luo pojalle mahdollisuuksia ajaa. He harjoittelevat ensin ja menevät sitten kisoihin, kun siltä tuntuu.

Robin on kokeillut myös isälleen rakasta lajia motocrossia, mutta karting on alkanut kiinnostaa poikaa paljon enemmän.

Kimi Räikkösellä on tarkoitus edelleen pitää kiinni myös perustamastaan motocrosstallista, joka on mukana lajin MM-sarjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?