Hannah Schmitz teki neronleimauksen, joka ratkaisi F1-kisan voiton: ”Antakaa hänelle palkankorotus!” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Tämän naisen neronleimaus ratkaisi F1-kisan voiton – Hannah Schmitzille sataa ylistystä: ”Antakaa hänelle palkankorotus!”

Max Verstappen voitti sunnuntaina F1-kisan Englannin Silverstonessa. Ykkössijan jälkeen myös Hannah Schmitz keräsi kehut.

Max Verstappen voitti F1-kisan sunnuntaina. Hannah Schmitz oli yksi voiton tärkeistä taustahahmoista.­

12.8. 13:00

Se oli neronleimaus, joka johti yhteen tämän F1-kauden suurista yllätyksistä.

Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas olivat voittaneet kauden neljä ensimmäistä F1-kisaa, mutta sunnuntaina Red Bullin Max Verstappen jätti hopeanuolet taakseen. Avainasemassa voitossa oli taktiikka, jota oli laatimassa Red Bullin päästrategi Hannah Schmitz.

Verstappen oli aika-ajon kärkikymmeniköstä ainoa, joka starttasi kisaan kovilla renkailla. Ja kilpailun alkupuolella kävi nopeasti selväksi, että päätös oli oikea.

Verstappen pystyi ajamaan kisan alussa tuntuvasti pidemmälle kuin muut kärkikuskit ennen kuin kaarsi varikolle ensimmäiselle varikkostopilleen.

– En odottanut voittoa. Automme oli nopea, eikä minulla ollut lainkaan rengasongelmia.

– Meillä oli loistava päivä, kaikki toimi ja strategiamme oli oikea. Kaikki meni sujuvasti, ja olen erittäin onnellinen voitosta, Verstappen sanoi kisan jälkeen ja muisti myös kiittää tiimin väkeä radalla ja tehtaalla.

Onnistunut rengasstrategia ja vahva ajo toivat 22-vuotiaalle Verstappenille hänen F1-uransa yhdeksännen voiton.

Sveitsiläisen Blick-lehden mukaan päävastuussa Red Bullin onnistuneesta rengasvalinnasta oli juuri Hannah Schmitz. Britti-insinöörin onnistuminen keräsi rutkasti kehuja F1-faneilta sosiaalisessa mediassa. Fanien kirjoitukset olivat muiden muassa tällaisia:

– Hannah Schmitz on sankarini. Mikä nainen!

– Kuningatar-Hannah osoitti jälleen, että naiset pystyvät tekemään mahtavia asioita formula ykkösissä.

– Red Bullin on pakko antaa Hannah Schmitzille palkankorotus!

Osa faneista myös ylisti Schmitziä koko F1-sarjan parhaaksi strategiksi. Osa taas harmitteli sitä, että Schmitz ei päässyt Verstappenin kanssa juhlimaan kisan jälkeen Silverstonen palkintokorokkeelle.

Schmitz sai tuon kunnianosoituksen viime vuonna Brasilian F1-kisassa. Tuolloin Schmitz laati rohkeana pidetyn taktiikan, ja tiimi otti Verstappenin varikkostopille turva-auton tultua radalle.

Hannah Schmitz pääsi F1-kisan palkintokorokkeelle viime vuonna Brasiliassa. Hänen vieressään toiseksi sijoittunut Pierre Gasly, voittaja Max Verstappen sekä kolmanneksi sijoittunut Lewis Hamilton.­

Verstappen menetti varikolle tullessaan kisan johtopaikan Lewis Hamiltonille, mutta nousi taktiikan ansiosta lopulta voittoon.

– Hän teki tärkeän taktisen päätöksen tänään ja minusta tuntui, että on oikein, että hän sai mennä hakemaan palkintopokaalin, Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sanoi tuolloin.

Viime sunnuntaina voittonsa myötä Verstappen nousi MM-sarjassa toiseksi ohi Valtteri Bottaksen. Hamilton johtaa MM-taistoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?