Kimi Räikkönen luopuu tallipaikastaan kauden jälkeen? Kokenut F1-kuski neuvotellut jo tallipomon kanssa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kokenut F1-kuski yrittää viedä Kimi Räikkösen paikan – neuvotellut jo tallipomon kanssa

Kimi Räikkösen paikalle Alfa Romeon F1-tallissa on jo monta ehdokasta.

Nico Hülkenberg pystyi vielä palaamaan F1-sarjaan. Viime kauden jälkeen hän menetti paikkansa Renault-tallissa.­

11.8. 16:05

Nico Hülkenberg kertoo tunnustelleensa jo mahdollisuutta päästä Alfa Romeon F1-talliin Kimi Räikkösen paikalle.

– Kyllä, kyllä. Siinä lyhyt vastaus, Hülkenberg vastasi F1 Nation -podcastissa halukkuudestaan tehdä sopimus Alfa Romeon kanssa.

Alfa Romeon tallipäällikkö Frédéric Vasseur tuntee Hülkenbergin erittäin hyvin ja arvostaa saksalaiskuljettajaa suuresti. Hülkenberg, 32, on ajanut Vasseurin alaisuudessa aikaisemmin jo F3- ja GP2-autoilla.

Hülkenberg on jo keskustellut uudesta sopimusmahdollisuudesta Vasseurin kanssa.

– Olen hyvin kiinnostunut jatkamisesta formula ykkösissä. Rakastan sitä yhä. Se on intohimoni. Olen puhunut melko usein Fredin kanssa parin viime kuukauden aikana.

Hülkenbergillä on F1-ennätys, josta hän haluaisi nopeasti eroon. Hän on eniten (187) F1-kisoja ilman palkintopallisijaa ajanut kuljettaja.

Viime ja toissa viikonloppuna Hülkenberg tuurasi Racing Point -tallissa Sergio Pereziä, joka sairastui koronavirukseen.

Viime lauantaina ”Hulk” ylsi Silverstonen aika-ajoissa loistavasti peräti kolmanneksi. Sunnuntain kilpailussa hän oli kiinni viidennessä sijassa, mutta tipahti seitsemänneksi, koska hänen oli pakko tehdä yksi ylimääräinen varikkopysähdys loppuun kuluneiden renkaiden takia.

F1-piireissä uskotaan, että Ferrarin suojatteihin kuuluvan Antonio Giovinazzin jatkaminen Alfa Romeolla on todennäköisempää kuin Räikkösen.

Monet arvelevat Räikkösen vetäytyvän F1-sarjasta tämän kauden jälkeen.

Alfa Romeo -tallin uudeksi kuljettajaksi ovat ehdolla myös mm. Ferrarin kuljettaja-akatemiaan kuuluvat Robert Shwartzman ja Mick Schumacher sekä Racing Pointin F1-tallista todennäköisesti lähtevä Sergio Perez.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?