Kuvat Kimi Räikkösen huvilan rakennelmista herättivät rakennustarkastajan – nyt asian uskotaan ratkeavan

Kimi Räikkösen rakennustyöt Porkkalanniemessä sijaitsevalla huvilalla ovat saamassa rakennusvalvontaviranomaisten hyväksynnän.

Kimi Räikkösen huvila kuvattuna vuonna 2005.

11.8.2020 14:21

Seiska uutisoi kesäkuussa Kimi Räikkösen Porkkalanniemellä sijaitsevan huvilan rakennustöistä, joihin ei ollut haettu rakennuslupaa.

Asian vahvisti tuolloin Seiskalle Kirkkonummen kunnan rakennustarkastaja Laila Kankaala, joka näki tuoreet ilmakuvat huvilalta.

– Vaikuttaa erikoiselta, sillä sinne ei ole haettu rakennuslupaa. Pitää panna selvityspyyntö sille, kuka Räikkösen asioita hoitaakaan, Kankaala tuumasi Seiskalle.

Nyt asia on etenemässä ja ratkeamassa, Kankaala kertoo Ilta-Sanomille.

– Olemme sopineet pääsuunnittelijan kanssa, että he toimittavat virallisen lupahakemuksen lupapisteessä. Sen jälkeen asia saadaan kuntoon, Kankaala kertoo.

Seiskan julkaisemista kuvista kävi ilmi, että Räikkösen tontille on rakennettu uima-allas ja tulisijalla varustettu terassi päärakennuksen ja rantasaunan väliseen rinteeseen.

Kimi Räikkönen on teettänyt huvilalleen suuret rakennustyöt.

Suunnittelija on nyt toimittanut Kankaalalle sähköpostitse luonnossuunnitelmia rakennustöistä. Niiden perusteella Kankaala osaa jo sanoa, ettei uima-allas tarvitse rakennuslupaa, mutta tulisija vaatii.

– Tulisijan rakennusluvan myöntämiselle ei ole mitään estettä. Se pystytään myöntämään, Kankaala kertoo.

Jos rakennustarkastaja olisi joutunut pyytämään selvitystä tehdyistä rakennustöistä kirjeitse, siitä olisi seurannut 200 euron lasku. Näin ei kuitenkaan ehtinyt tapahtua, sillä Kankaalan mukaan Räikkösen leiristä oltiin yhteydessä rakennustarkastajaan Seiskan uutisen jälkeen.

Kankaalan mukaan virallista lupahakemusta ei ole vielä ehtinyt tulla. Hän palasi juuri töihin lomalta ja on sen jälkeen keskustellut suunnittelijan kanssa. Hakemukset käsitellään kahden kuukauden kuluessa.

– Tämä on täysin normaali käytäntö rakennuslupa-asioissa. Ensin neuvotellaan ja sen jälkeen jätetään hakemus jos sellaista tarvitaan, ettei kukaan joudu tekemään turhaa työtä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?