Hurja F1-väite: Sebastian Vettel jo kesken kauden ulos Ferrarilta – sopimus puretaan, korvaajaehdokas valittuna - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Hurja F1-väite: Sebastian Vettel joutuu ulos Ferrarilta jo kesken kauden!

Sebastian Vettel saattaa lähteä Ferrarilta jo varsin pian.

Sebastian Vettel ei ehkä enää aja kuin yhden tai kaksi kisaa Ferrarilla.­

11.8. 10:56

Italialainen formulasivusto CircusF1 väittää, että Ferrari haluaa Sebastian Vettelistä eroon jo kesken kauden.

Vettel on kerännyt ainoastaan kymmenen pistettä kauden viidestä ensimmäisestä kilpailusta.

Viime sunnuntaina Vettel mokasi Silverstonessa heti lähdön jälkeen. Nelinkertainen maailmanmestari ajoi reunakiven päälle, pyörähti ja putosi viimeiseksi. Ruutulipulle hän ajoi 12:ntena.

Kilpailun aikana Vettel syytti italialaistallia vääränlaisesta taktiikasta ja jatkoi kritiikin antamista haastatteluissa. Tallipäällikkö Mattia Binotto ei pitänyt siitä lainkaan – eikä myöskään Ferrarin ylin johto.

CircusF1 väittää Ferrarin pyrkivän Vettelistä eroon niin, että jo elokuun lopussa Belgian GP:ssä tai pian sen jälkeen Charles Leclercin tallikaverina olisi eri kuljettaja. Ferrari maksaisi Vettelille sopimuksen purkamisesta.

Italialaissivuston mukaan Vettelin paikalle loppukauden kilpailuihin on kaksi ehdokasta.

Ykkösehdokas on Sergio Perez. Huhujen mukaan meksikolainen tekee tämän kauden jälkeen tilaa Vettelille Racing Point -tallissa, jonka nimi muuttuu Aston Martiniksi.

Perezille tarjottaisiin Maranellosta monivuotista sopimusta, joka sisältäisi loppukauden kisakuljettajan pestin lisäksi testi- ja varakuskin paikan kaudelle 2021 ja sen jälkeen kilpailuja Ferrarilla urheiluautosarjoissa.

Jos Racing Point ei päästä Pereziä kesken kauden Ferrarille, Maranellosta saattaa lähteä samantapainen sopimustarjous Vettelin maanmiehelle Nico Hülkenbergille.

Ferrari on jo aiemmin vahvistanut, että tallin kisakuljettajina kaudella 2021 ovat Leclerc ja McLarenilta siirtyvä Carlos Sainz.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?