Valtteri Bottas auttoi tietämättään Lewis Hamiltonia – näin Mercedeksen taktiikkaa junailtiin ratkaisevasti brittitähden hyväksi - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottas auttoi tietämättään Lewis Hamiltonia – näin Mercedeksen taktiikkaa junailtiin ratkaisevasti brittitähden hyväksi

Valtteri Bottas menetti harmillisesti kakkossijansa Lewis Hamiltonille sunnuntaina Silverstonessa.

Mercedeksen kuskien järjestys vaihtui kisan loppuhetkillä. Tässä vielä Valtteri Bottas edellä ja Lewis Hamilton perässä.­

10.8. 15:11

Valtteri Bottas oli kiinni kauden viidennen MM-osakilpailun kakkossijassa, mutta vain pari kierrosta ennen maalia Lewis Hamilton pääsi selvästi tuoreemmilla renkailla helposti suomalaiskuljettajasta ohi.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff paljasti, miksi Hamilton teki toisen renkaidenvaihtonsa jopa kymmenkunta kierrosta myöhemmin kuin Bottas.

Bottas auttoi tietämättään Hamiltonia, jonka taktiikkaa muutettiin.

– Kun saimme Valtterin renkaat sisään, näimme, että kumia oli vielä paljon jäljellä, joten siksi pidensimme Lewisin ”stinttiä”, tallipäällikkö Wolff kertoi Crash.netin mukaan.

– Lopulta Lewis ohitti Valtterin. On selvää, ettei Valtteri ole tyytyväinen, ja kunnioitan sitä täysin. Kukaan meistä ei ole tyytyväinen tähän tulokseen, Wolff sanoi.

Jos Hamilton olisi pyydetty varikolle selvästi aiemmin, hänellä olisi ollut paljon huonommat mahdollisuudet Bottaksen ohittamiseen. Silloin renkaissa ei olisi ollut niin suurta eroa.

Hamilton johtaa MM-sarjaa nyt 30 pisteen erolla Max Verstappeniin, joka nappasi kauden avausvoittonsa Englannissa. Bottas on kolmantena, 34 pisteen päässä Hamiltonista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?