Valtteri Bottas kritisoi ankarasti Mercedeksen kisataktiikkaa – tallipomo sivalsi takaisin kommenteillaan - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottas kritisoi ankarasti Mercedeksen kisataktiikkaa – tallipomo sivalsi takaisin kommenteillaan

Mercedeksen tallipomo Toto Wolff ei ymmärrä Valtteri Bottaksen kritiikkiä heikosta kisataktiikasta.

Toto Wolffin mielestä kuuma keli oli myrkkyä Mercedeksen autoille.­

10.8. 10:52

Mercedes oli kulkenut tällä kaudella voitosta voittoon, mutta sunnuntaina mestaritalli koki aikamoisen yllätystappion Englannin Silverstonessa. Se teki ehdottomasti hyvää MM-sarjalle.

Max Verstappen ja Red Bull oli yhdistelmä, joka pystyi katkaisemaan Mercedeksen voittoputken. Verstappen, 22, saavutti erinomaisella taktiikalla ja renkaiden hallinnalla kauden ensimmäisen voittonsa.

– Uskomaton päivä. Aivan fantastista. Kaikki sujui täydellisesti, hollantilainen iloitsi Auto Motor und Sportin mukaan.

Kukapa olisi aika-ajojen jälkeen uskonut, että neljännestä ruudusta lähtenyt Verstappen ajaa voittajana ruutulipulle 11 sekuntia ennen Mercedeksen englantilaistähteä Lewis Hamiltonia?

Pirellin renkaat olivat pääosissa MM-sarjan 70-vuotisjuhlakilpailussa. Mercedes ajautui yllättävän suuriin vaikeuksiin keskikovilla ja varsinkin kovilla renkailla. Vain kilpailun alussa mustien Mercedesten vauhti oli sellaista kuin kaikki odottivat.

MM-tittelistä haaveilevan Valtteri Bottaksen tilanne mestaruustaistelussa hankaloitui entisestään. Nastolalainen putosi sunnuntain kilpailussa kolmanneksi ja niin myös MM-sarjassa.

Kun viisi kilpailua on ajettu, Hamiltonilla on jo 34 pistettä enemmän kuin 30-vuotiaalla suomalaisella tallikaverillaan. Verstappen kiilasi pistetaulukossa Mercedeksen kaksikon väliin.

Bottas oli kilpailun jälkeen erittäin pettynyt ja syytti harvinaisen suorasanaisesti talliaan kisataktiikan epäonnistumisesta.

– Hyvin turhauttavaa. Kun lähtee paalupaikalta ja tulee kolmantena maaliin, niin eihän se ole ihanteellista, Bottas harmitteli.

– Tallina nukuimme jossain vaiheessa, kun Max pääsi meistä ohi, ja taktiikkani oli kaukana ihanteellisesta. Meille jäi paljon opittavaa tästä päivästä.

Verstappen lähti liikkeelle kovemmilla renkailla kuin Mercedeksen miehet ja pystyi siirtämään ensimmäistä varikkopysähdystään pidemmälle.

Bottas kertoi, että talli pyysi häntä yllättäen hidastamaan hieman vauhtia sen jälkeen, kun Verstappen oli päässyt ohi ensimmäisen varikkopysähdyksen jälkeen.

– Kun menetin kärkipaikan Maxille, kysyin tallilta, että voinko ajaa kovempaa. Sain viestin, että tärkeintä on pitää renkaat hyvässä kunnossa.

Valtteri Bottas pääsi jälleen maistamaan kuohujuomaa. Kolmas sija oli kuitenkin selkeä pettymys aika-ajojen paalupaikkakierroksen jälkeen.­

Bottasta kismitti myös se, että Hamilton pääsi tuoreemmilla renkailla helposti ohi ja otti kakkossijan vain pari kierrosta ennen maalia. Jo seitsemättä maailmanmestaruutta lähestyvä britti teki jälkimmäisen varikkostoppinsa selvästi myöhemmin kuin Bottas.

– Minun olisi pitänyt ehdottomasti pysyä pidempään radalla ennen toista varikkopysähdystä. Viimeinen ”stintti” oli aivan liian pitkä, ja siksi putosin Lewisin taakse, Bottas ihmetteli laadittua taktiikkaa.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff oli täysin eri mieltä Bottaksen kanssa.

– Ei tappio taktiikasta johtunut. Automme oli tällä kertaa liian hidas. Jo aiemmissakin kilpailuissa on nähty merkkejä siitä, että menetämme etumatkaamme kuumissa oloissa – eikä vain muihin kärkitalleihin vaan myös keskikastiin verrattuna, Wolff analysoi Sky Sports -kanavalla.

Mestaruustoiveet nousivat roimasti Red Bullin leirissä. Mitä kuumempi keli seuraavissa kilpailuissa, sen parempi tallin tähtikuljettajalle Verstappenille.

– Ensi viikonloppuna Barcelonassa saattaa olla 34 astetta. Syyskuun alussa on tulossa kaksi kilpailua Italiassa, ja sielläkin pitäisi olla hyvin lämmintä, totesi Red Bullin F1-konsultti Helmut Marko katsellen toiveikkaana kautta eteenpäin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?