Sebastian Vettel raivostui Ferrarin toiminnasta – tallipomo jyrähti tylysti takaisin - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Sebastian Vettel latasi kovaa tekstiä Ferrarin toiminnasta – tallipomo jyrähti tylysti takaisin

Sebastian Vettelin ja Ferrarin välinen sanasota kiihtyy.

Sebastian Vettelin ja Ferrarin yhteistyö vaikuttaa hapokkaalta.­

10.8. 10:19

Sebastian Vettelin viimeisestä kaudesta Ferrarin F1-tallissa on tulossa melkoinen kärsimysnäytelmä.

Toukokuusta asti on ollut tiedossa, ettei Vettel jatka Ferrarin leivissä ensi kaudella. Jo tuolloin osattiin uumoilla, että kuluvan kauden kisoissa voidaan nähdä kipinöitä kuumaveriseksi tiedetyn Vettelin ja politikoinnistakin tunnetun Ferrari-tallin välillä.

Red Bullilla neljä mestaruutta napannut Vettel ei ole onnistunut tehtävässään Ferrarilla, eli tuomaan sille mestaruutta. Ja nyt Ferrarin kuljettajista Charles Leclerc on tallissa vahvemmassa asemassa kuin saksalainen.

Silverstonessa sunnuntaina ajettu kilpailu oli osoitus molemminpuolisesta turhautuneisuudesta. Tuo turhautuneisuus on johtanut jo siihen, että rapaa heitellään puolin ja toisin julkisestikin.

Sebastian Vettel uhkaa jäädä yksinäiseksi Ferrarilla.­

Silverstonessa Vettel sijoittui aika-ajossa 12. tilalle ja ajoi myös kilpailussa sijalle 12. Pelkästään tuloksellisesti moinen suoritus on Ferrarin kaltaiselle jättitallille häpeällinen, vaikka sen nykyinen SF1000-auto vaikuttaakin olevan kilpailukyvyltään altavastaaja sarjan kärkiajokkeihin verrattuna.

Vettel spinnasi heti kisan alussa ja jämähti GP:n edetessä keskikastin taistoihin. Saksalaistähti syytti Ferraria väärästä taktiikasta. Vettel väitti, että kisastrategiaa olisi yllättäen muutettu epäedullisempaan suuntaan siitä, mitä ennen kisaa oli sovittu.

Vettelin mukaan päätöksessä ajaa lyhyt jakso kovemman rengasseoksen renkailla ”ei ollut mitään järkeä”. Hänen kuultiin kritisoineen strategiaa kisan aikaisessa radioviestissään sanomalla, että ”te tiedätte sotkeneenne tämän”.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto kommentoi tylyhkösti Sebastian Vettelin sanomisia.­

Kisan jälkeen Ferrarin tallipomo Mattia Binotto kertasi ensin rauhallisin sanankääntein Vettelin ongelmia SF1000-auton kanssa, mutta otti sitten tiukasti kantaa saksalaisen puheisiin.

– Hän pisti renkaansa kanttikiven päälle ja spinnasi. Sen jälkeen kisa oli niin sanotusti ajamista ylämäkeen.

– Hänen kisansa hankaloitui heti lähdössä. Se oli avainasia, eikä mikään valittu strategia, Binotti kuittasi Autosportin mukaan.

Vettel on MM-sarjassa sijalla 13. Hänen tallitoverinsa Leclerc on pistetaulukossa neljäntenä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?