Tällainen on Valtteri Bottaksen uusi F1-sopimus – tietyt pykälät voivat nostaa tuloja merkittävällä tavalla - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Tällainen on Valtteri Bottaksen uusi F1-sopimus – tietyt pykälät voivat nostaa tuloja merkittävällä tavalla

Valtteri Bottas pääsee jatkamaan kautta uusi sopimus taskussaan.

Valtteri Bottas saapui torstaina Silverstonen F1-varikolle tyttöystävänsä Tiffany Cromwellin kanssa.­

7.8. 20:00

Mercedeksen F1-talli vahvisti torstaina tehneensä uuden sopimuksen Valtteri Bottaksen kanssa.

On jo arveltu, että Bottas olisi saanut palkankorotuksen – ehkä jopa hyvinkin suuren.

Bottaksen uusi F1-sopimus on kuitenkin lähes samanlainen kuin hänen tämän kauden sopimuksensa.

– Ainakin minulle se oli monilta osin hyvin paljon vain edellisen sopimuksen kopioimista, Bottas myönsi Motorsport-sivuston mukaan.

Sopimuksessa on edelleen esimerkiksi voitoista maksettavia menestysbonuksia, joilla Bottaksen palkkatulot voivat tänäkin vuonna nousta jopa selvästi yli kymmeneen miljoonaan euroon.

Elokuun lopussa 31 vuotta täyttävä Bottas sai Mercedekseltä jälleen vain yksivuotisen sopimuksen. Tallilla on taas optio suomalaiskuljettajaan seuraavasta kaudesta (2022).

Bottas pystyi huokaisemaan helpotuksesta sen jälkeen, kun hän sai tallipäällikkö Toto Wolffilta tiedon, ettei Mercedes aio palkata hänen paikalleen Ferrarilta lähtevää Sebastian Vetteliä eikä myöskään nuorta englantilaiskuljettajaa George Russellia.

Mercedeksen juniorikuljettajiin kuuluvan Russellin sopimus Williamsin kanssa umpeutuu ensi kauden jälkeen. Näillä näkymin hän on ehdokaslistan kärjessä siinä vaiheessa, kun Mercedes päättää vaihtaa kuljettajaa. Russell on ohittanut Mercedeksen listalla Esteban Oconin.

Rengasrikko pudotti Valtteri Bottaksen kokonaan ulos MM-pisteiltä edellisessä osakilpailussa Silverstonessa. Hän on nyt 30 pisteen päässä MM-johdossa olevasta Lewis Hamiltonista.­

IS:n tietojen mukaan Mercedes ei ole tänä vuonna missään vaiheessa vakavasti etsinyt uutta kuljettajaa Bottaksen paikalle.

Alkuvuonna Bottas kuitenkin varautui siihen, että jatkosopimus jäisi saamatta. Hän kävi keskusteluja mahdollisuuksistaan päästä Red Bullille tai Renault’lle.

Kun Bottaksen allekirjoitus on nyt uudessa sopimuspaperissa, Wolff voi alkaa keskittyä seuraavan diilin tekemiseen Lewis Hamiltonin kanssa.

Uusi sopimus tallin supertähden kanssa syntyy todennäköisesti myös, mutta ei yhtä nopeasti kuin Bottaksen kanssa. Kiirettä ei kuitenkaan ole kummallakaan osapuolella.

Mercedes haluaisi Hamiltonin jatkavan tallissa ainakin kauden 2023 loppuun. Näillä näkymin myös Hamiltonille sopii pidempi kuin yksivuotinen jatkosopimus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?