Charles Leclerc turhautui rasismisyytöksiin – ”Lopettakaa liittämästä minua tähän vastenmieliseen porukkaan” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-tähti Charles Leclerc sai vakavia rasistisyytöksiä niskaansa – avautuu nyt sosiaalisessa mediassa

Ferrari-tähti Charles Leclerc vastasi selväsanaisesti rasismisyytöksiin.

Charles Leclerc ei halua joutua poliitikkojen pelinappulaksi.­

6.8. 23:47

Monacolainen Ferrari-tähti Charles Leclerc ei sulata alkuunkaan häntä kohtaan ilmaistuja rasistisyytöksiä.

Leclerc on kuulunut niihin kuljettajiin, jotka ovat kieltäytyneet polvistumasta ennen F1-kilpailujen startteja.

Hän painottaa tukevansa kampanjaa, mutta ei näe polvistumisen olevan hänelle luonteva tapa osallistua rasisminvastaiseen liikkeeseen.

– Vastustan rasismia. Taistelen sitä vastaan ja olen iloinen, että F1 käyttää asemaansa näyttääkseen maailmalle mikä on oikein, hän kertoi Motorsportin mukaan italialaislehti Gazzetta dello Sportille.

Hän otti kantaa perättöminä pitämiinsä syytöksiin myös Twitter-tilillään.

– Lopettakaa liittämästä minua tähän vastenmieliseen porukkaan, joka syrjii ihmisiä heidän ihonvärinsä, uskontonsa tai sukupuolensa vuoksi. En ole osa heitä, enkä tule koskaan olemaan, hän sanoo selväsanaisesti.

Ferrari-kuljettaja sanoo aina olleensa kunnioittava toisia ihmisiä kohtaan. Kun monacolaiselta kysyttiin Silverstonen torstaisessa lehdistötilaisuudessa miksi hän halusi ilmaista itseään nyt, hän kertoi turhautuneensa perättömiin syytöksiin.

Myös tanskalainen Haas-kuljettaja Kevin Magnussen ilmoitti torstaina haluavansa tehdä pesäeroa poliittisiin organisaatioihin. Hänkin on jättänyt polvistumatta ennen kisoja.

– Kannatan liikettä, mutta en poliittista organisaatiota, jonka ajattelen Black Lives Mattersin olevan, Magnussen sanoi Autosportin mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?