Sebastian Vettel ensi kaudella Aston Martinilla? Lehti: sopimus oli tarkoitus jo julkaista - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lehti: Sebastian Vettelin ensi kauden F1-talli on varmistunut

Nelinkertainen maailmanmestari ajaa kuudetta ja viimeistä kauttaan Ferrarilla.

Sebastian Vettel ei aja Ferrarilla enää kaudella 2021.­

6.8. 17:13

Saksalaiskuljettaja Sebastian Vettelin on jo useamman viikon ajan huhuttu siirtyvän ensi kaudeksi Racing Pointin F1-talliin.

Torstaina arvostettu italialaislehti La Gazzetta dello Sport uutisoi, että Vettelin sopimus Racing Pointin kanssa olisi jo varmistunut.

Näin ollen Vettel korvaisi Racing Pointilla 30-vuotiaan meksikolaisen Sergio Perezin. Vettelin tallikaverina Racing Pointilla ajaisi 21-vuotias kanadalainen Lance Stroll.

Aiemmin kesällä varmistui, että Vettel ei jatka tämän kauden jälkeen Ferrarilla. 33-vuotias Vettel on ajanut italialaistallissa kaudesta 2015 lähtien.

Italialaislehti kertoo, että Racing Pointin ja Vettelin sopimus olisi saatu valmiiksi jo jonkin aikaa sitten. Tallin oli italialaislehden tietojen mukaan tarkoitus julkistaa sopimus viime viikonloppuna ajetun ja tänä viikonloppuna ajettavan Silverstonen osakilpailujen välissä.

Sergio Perez kuitenkin joutui sivuun viime kisasta koronavirustartunnan vuoksi, joten talli lykkäsi sopimusuutisointia.

Sebastian Vettel voitti neljä peräkkäistä maailmanmestaruutta Red Bullilla 2010–2013. Hän on ajanut Ferrarin tallissa kaudesta 2015 lähtien.­

Vettelin palkkaamista pidetään yhtenä osana Racing Pointin miljardööriomistajan Lawrence Strollin kunnianhimoisia suunnitelmia.

Racing Point -talli vaihtaa ensi kaudella nimensä Aston Martiniksi. Tammikuussa uutisoitiin, että Lawrence Stroll, Lance Strollin isä, sijoitti 217 miljoonaa euroa englantilaiseen Aston Martiniin.

Viime sunnuntain kisan jälkeen Vettelin siirtohuhut saivat uutta vahvistusta. Saksalaiskuskin nähtiin nousevan Britannian GP:n jälkeen Racing Pointin tallipäällikön Otmar Szafnauerin autoon.

Gazzetta epäilee, että kaksikko suuntasi sopimusneuvotteluihin tallin päämajaan, joka sijaitsee Silverstonen radan lähellä.

– Tiedän, että Vettelin ja Racing Pointin välillä on ollut neuvotteluja. Perezin korvaaminen toisella kuljettajalla ei ole helppo päätös, mutta Saksa on toiseksi tärkein markkina-alue Aston Martinille. Niinpä sopimus Vettelin kanssa olisi heille erinomainen, kommentoi Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?