Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksellä ensi kaudella - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Nyt se on varmaa! Valtteri Bottas solmi jatkosopimuksen Mercedeksen kanssa

Valtteri Bottas on tehnyt jatkosopimuksen Mercedeksen kanssa.

Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksellä.­

6.8. 14:18

Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksen F1-tallissa myös ensi kaudella. Saksalaistalli ilmoitti suomalaisen jatkosopimuksesta torstaina.

Tallin tiedotteen mukaan Bottas ajaa tallissa ainakin kauden 2021 loppuun saakka.

– Olen todella iloinen, että jatkan Mercedeksellä vuonna 2021. Kiitän kaikkia tallissa ja laajemmassa Mercedes-perheessä jatkuvasta tuesta ja luottamuksesta, Bottas totesi tiedotteessa.

30-vuotias Bottas on ajanut MM-sarjaa hallitsevassa tallissa vuodesta 2017 lähtien. Hänen tallikaverinsa Lewis Hamilton on voittanut sarjan kolme edellistä kuljettajien mestaruutta.

Tallina Mercedes on juhlinut valmistajien maailmanmestaruutta jo kuutena perättäisenä vuotena.

Bottas on voittanut Mercedeksellä kahdeksan osakilpailua ja ollut palkintokorokkeella 39 otteeseen.

– Kuluneissa vuosissa on ollut kyse jatkuvasta kehittymisestä ja kovasta työstä kaikilla osa-alueilla. Uskon, että olen nyt vahvempi kuin koskaan aiemmin, mutta rimaa voi nostaa aina entisestään. Lapsesta asti unelmani on ollut voittaa F1:n maailmanmestaruus. Olen taistelussa mukana tänä vuonna, ja Mercedeksellä pysyminen antaa minulle parhaan mahdollisuuden myös ensi vuonna, Bottas sanoi.

Bottas on tämän kauden MM-sarjassa neljän osakilpailun jälkeen toisena, 30 pistettä Hamiltonista jääneenä.

Mercedeksen tallipomo Toto Wolff totesi tiedotteessa uskovansa, että Mercedeksen kuljettajakaksikko on formuloissa tämän hetken paras.

– Tänä vuonna olemme nähneet vahvimman Valtterin koskaan ajoesitysten osalta, mutta myös fyysisesti ja henkisesti. Valtteri on ahkera ja suoraselkäinen tyyppi, jolla on hyvä suhde koko tallin kanssa – mukaan lukien tallikaveriinsa, mikä ei ole itsestäänselvyys, kun molemmat kuljettajat taistelevat maailmanmestaruudesta, Wolff muistutti.

Kausi jatkuu viikonloppuna toisella Silverstonessa ajettavalla osakilpailulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?