RTL: Nico Hülkenberg jatkaa Racing Pointin F1-kuljettajana seuraavassa kisassa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Koronaan sairastunut F1-kuljettaja joutuu pysymään sivussa – Nico Hülkenberg saamassa uuden näyttöpaikan

Koronavirukseen sairastunut F1-kuljettaja Sergio Perez joutuu olemaan sivussa myös tänä viikonloppuna ajettavasta kisasta.

Nico Hülkenberg hyppäsi viime viikonloppuna pikahälytyksellä Racing Pointin rattiin.­

6.8. 11:35

Saksalaiskuljettaja Nico Hülkenberg sai pikahälytyksen viime viikonlopun F1-osakilpailuun Englannin Silverstoneen. Hän korvasi Racing Point -tallin kuljettajana Sergio Perezin, jolla todettiin koronavirustartunta.

Aika-ajoissa Hülkenberg ylsi 13. lähtöruutuun, mutta lopulta 32-vuotias saksalainen ei päässyt starttaamaan kisaan ollenkaan teknisten ongelmien vuoksi.

Viikonloppuna Hülkenberg on saamassa uuden näyttöpaikan.

F1-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan viikonloppuna niin ikään Silverstonen radalla. Kisalla juhlistetaan F1-sarjan juhlavuotta, sillä historian ensimmäinen F1-kisa ajettiin Silverstonessa 70 vuotta sitten eli vuonna 1950.

Yksi viikon puheenaiheista on ollut, kumpi kuljettaja hyppää ensi viikonloppuna Racing Pointin rattiin Lance Strollin tallikaveriksi Silvestonen toiseen osakilpailuun.

Saksalaisen RTL-sivuston mukaan Perezin täytyy noudattaa kymmenen päivän karanteenisääntöä, joten Silverstonessa Racing Pointia ajaa Hülkenberg.

Racing Pointin tallipäällikkö Otmar Szafnauer totesi RTL:lle, että ”todennäköisesti Hülkenberg ajaa”.

Hülkenberg (vas.) ajoi kaudet 2017–2019 Renault-tallissa.­

– Hän teki loistavaa työtä sopeutuakseen autoon, jota ei ole koskaan ajanut. Auto on todella erilainen verrattuna autoon, jolla hän kilpaili viime kaudella tai viime vuosina ja etenkin Silverstonen kaltaisella vaikealla radalla, Szafnauer kehui saksalaista, joka ajoi F1-sarjassa kolme viime kautta Renault’lla.

F1-sarjan virallisilla nettisivuilla kerrotaan, että tuoreimpien säädösten mukaan henkilön täytyy pysyä karanteenissa kymmenen päivää positiivisesta koronatartunnasta.

Aiempien säädösten mukaan karanteenin pituudeksi oli määritelty seitsemän päivää. Jos viikko riittäisi, Perez olisi Racing Pointin käytettävissä alkavana viikonloppuna Silverstonessa.

Hülkenbergin kerrotaan valmistautuneen tulevaan viikonloppuun ahkeralla fysiikkatreenillä ja ajamalla kolme täyttä päivää Racing Pointin F1-simulaattorissa.

Koronatartunnan aiemmin saanut Sergio Perez kertoi keskiviikkona kuulumisistaan Instagram-tilillään.

– Luojan kiitos olen kunnossa, eikä minulla ole ollut oireita. Näin vietän päiväni: treeniä, iPad, televisio, puhelin ja kokkausta. Kyllä, nämä ovat olleet pitkiä päiviä, joten toivon palaavani pian, Perez kirjoitti videonsa saatteeksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?