F1-kisan rengasfiasko johti muutokseen Silverstonen radalla - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-kisan rengasfiasko johti muutokseen Silverstonen radalla

Silverstonen radalle asennettiin uutta kanttikivetystä.

Valtteri Bottaksen kisa meni pipariksi rengasrikon takia.­

5.8. 15:57

Viime sunnuntain Silverstonen F1-osakilpailun lopuksi nähtiin dramaattinen rengasfarssi, jota on selvitelty pitkin viikkoa.

Estääkseen vastaavanlaisen episodin ensi sunnuntain kilpailussa Silverstonen kisajärjestäjät kertoivat asentaneensa Kansainvälisen autoliiton FIA:n vaatimuksesta 23 metriä uutta kanttikivetystä Becketts-mutkan ulostuloon. Asiasta uutisoi muun muassa Motorsport.

Viime viikonloppuna useilla kuljettajilla oli vaikeuksia pysyä radalla poistuessaan Becketts-mutkasta Chapel-mutkaan. Renkaat saattoivat livahtaa nurmikon puolelle. Kun sen jälkeen autot ajoivat Chapel-mutkassa kanttikiveyksen yli, renkaat saattoivat joutua koville.

– Kun ajaa likaisella alueella ja sen jälkeen ”kanttareiden” päällä, se voi vahingoittaa renkaita, sanoi Renault’n Esteban Ocon ja valitteli, että Becketts-mutkan ulostulossa auto todellakin ajautui turhan helposti nurmikon puolelle.

Sunnuntain GP:n päätöshetkillä Lewis Hamilton, Valtteri Bottas ja Carlos Sainz kärsivät rengasrikoista. Bottakselle rengasrikko oli dramaattinen, sillä hän putosi toiselta sijalta pisteiden ulkopuolelle. Muillakin kuljettajilla renkaat olivat kovilla.

Myös perjantain harjoituksissa kuljettajat raportoivat epätyypillisistä viilloista renkaissaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?