Valtteri Bottas kärsi rengasrikosta – Pirelli kertoi, mistä epäonni johtui - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottaksen karmean epäonnen syy kerrottiin – valmistaja paljasti rengasrikkotutkintansa tuloksen

Pirelli syyttää kisaolosuhteita Britannian GP:n rengasrikoista.

Lewis Hamilton ajoi Britannian GP:n voittoon rengasrikostaan huolimatta.­

4.8. 20:18

Formula ykkösten rengastoimittaja Pirelli laittaa viime sunnuntain Britannian GP:n lukuisat rengasrikot kisaolosuhteiden piikkiin.

Silverstonen radalla ajetussa kisassa rengasrikoista kärsivät Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas sekä McLarenin Carlos Sainz. Kolmikosta Hamilton oli onnekkain ja pystyi rengasrikosta huolimatta voittamaan kisan. Bottas ja Sainz sen sijaan tipahtivat MM-pisteiden ulkopuolelle.

Pirelli tiedotti tiistaina, että yksilölliset kisaolosuhteet olivat pääsyy rengasrikkoihin.

– Kun turva-auto tuli toisen kerran radalle, johti se lähes kaikkien tallien osalta aikaisiin varikkopysähdyksiin. Tämän vuoksi tallit joutuivat ajamaan kisan loppuun samoilla renkailla noin 40 kierrosta, mikä on yli kolme neljäsosaa koko kisan kokonaispituudesta yhdellä F1-sarjan vaativimmista radoista.

Pirellin mukaan kisan viimeiset kierrokset olivat renkaille erityisen raskaat, kun olosuhteet yhdistetään autojen kasvaneen vauhdin kanssa. Maksimaaliseen rasitukseen joutuivat autojen vasemmat eturenkaat, joilta vaaditaan Silverstonessa eniten.

F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna niin ikään Silverstonessa. Pirelli on jo vahvistanut, että sen eri rengastyypit ovat pykälän verran kovempia kuin viime viikonlopun kisassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?