Pelaako Ferrari likaista peliä? F1-varikolla vahvaa vihjailua Sebastian Vettelin sorsimisesta italialaistallissa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Pelaako Ferrari likaista peliä? F1-varikolla vahvaa vihjailua Sebastian Vettelin sorsimisesta italialaistallissa

Charles Leclercin suoranopeus oli F1-aika-ajoissa tallikaveri Sebastian Vetteliä parempaa.

Charles Leclerc (oik.) jätti Sebastian Vettelin jälkeensä Silverstonessa Englannissa.

4.8.2020 15:13

Ferrarin F1-kuskien erilainen vauhti ja sijoitukset viime viikonloppuna Britanniassa ovat herättäneet huomiota kilpailijatalli Red Bullilla.

– Meille on arvoitus, mistä Charles Leclerc kaivoi nopeutensa esiin. Hän oli nopeampi suorilla kuin me. Kuitenkin ainoastaan Leclerc oli nopea, eikä tilanne ollut sama Sebastian Vettelin kohdalla, kommentoi Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko Auto Bildille.

Ferrarin surkea suorituskyky on ollut F1:n alkukauden puheenaihe. Viime viikonloppuna toinen kuskeista pystyi hieman piristämään otteitaan.

Leclerc, 22, ajoi aika-ajoissa neljänneksi ja hävisi vain sekunnin kymmenyksen kolmanteen ruutuun ehtineelle Red Bullin Max Verstappenille.

Vettel, 33, painiskeli sen sijaan harjoituksissa jäähdytin- ja poljinongelmien kanssa. Aika-ajoissa hän jäi 10. ruutuun yhdeksän kymmenyksen päähän tallikaveristaan.

Varsinaisessa kisassa suurimman huomion veivät erityisesti Mercedes-kuskien rengasrikot. Lewis Hamilton nilkutti voittoon ennen Verstappenia ja Leclerciä. Vettel huristeli maaliin samalla sijalla, jolta lähtikin.

Ferrarien vauhtieroa ihmetellyt Marko vastaa Red Bullin nuorten kuskien kehityksestä. Hän oli aikoinaan nostamassa myös Vetteliä F1-sarjaan ja oli saksalaisen luottomiehiä tämän menestysvuosina Red Bullilla.

Marko ja Vettel ovat tiettävästi yhä hyvissä väleissä. Vettel on kertonut kysyneensä Markolta neuvoa, kun selvisi ettei hänelle enää heru jatkosopimusta Ferrarilta.

Saksalaismedia ottikin Markon sitaatin vahvistuksena ajatukselle, että Leclerciä suositaan Maranellossa Vettelin kustannuksella.

Helmut Marko tuntee hyvin Sebastian Vettelin ja F1-kuviot ylipäätään.

Vettel ajaa Ferrarilla viimeistä kauttaan, Leclerciä puolestaan pidetään vahvana tulevaisuuden nimenä.

– Herra Marchionne on antanut minullekin lupauksia. Hän selitti, että etsii jotakuta, jonka ympärille talli jälleenrakennetaan. Silloin minä olin ehdokas rooliin, nykyään en enää ole, Vettel kommentoi Auto Bildin mukaan.

Vettel saapui Ferrarille kaudeksi 2015, jolloin Sergio Marchionne työskenteli Ferrarin pääjohtajana. Marchionne kuoli vuonna 2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?