Max Verstappen latasi tylyn arvion Valtteri Bottaksen suuntaan: ”Ei” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Max Verstappenin murhaava lausunto osuu suoraan Valtteri Bottakseen: ”Ei”

Max Verstappen sanoo FormulaPassionin mukaan, että kuluvan kauden F1-mestaruus on jo ratkaistu.

Max Verstappen on tunnettu rohkeista lausunnoistaan.

4.8.2020 12:26

Kuluvan kauden F1-mestaruus on jo ratkaistu. Tätä mieltä on Red Bull -tallin 22-vuotias hollantilaistähti Max Verstappen.

FormulaPassion-sivuston mukaan Verstappen ei usko, että suomalaistoivo Valtteri Bottas tai kukaan muukaan pystyy suistamaan Lewis Hamiltonia valtaistuimelta autourheilun kuninkuusluokassa.

Verstappenin mielestä Mercedes-Benzin F1-tallilla on jälleen ylivoimainen ajokki muihin verrattuna. Lisäksi hän pitää itsestäänselvänä, että Mercedes-kuljettajien jäsentenvälinen taisto päättyy Hamiltonin eduksi, eikä Bottas kykene nousemaan mestariksi.

FormulaPassionin mukaan Verstappenilta kysyttiin suoraan, pystyykö kukaan muu kuin Hamilton voittamaan mestaruutta tällä kaudella. Sanavalmiin nuorukaisen vastaus oli tyrmäysisku Bottakselle ja mahdollisille muille haastajille – myös Verstappenille itselleen.

– Ei, kuului Verstappenin suora vastaus suoraan kysymykseen.

– Mercedeksellä on liian iso etu, se on ilmeistä. Jostain voi löytyä tapa, jolla voisi höylätä reilun kymmenyksen tuosta erosta, mutta se ei ole tarpeeksi. Teen kaiken mahdollisen kuroakseni eroa umpeen. Ensi kerralla löydän varmaankin jotain tekemistä kisan aikana, jotta en pitkästy. Lasken lampaita, Verstappen veisteli.

Max Verstappen (vas.) uskoo, että Lewis Hamilton (kesk.) jättää taas Valtteri Bottaksen (oik.) ja kaikki muut varjoonsa.

Verstappen on aiemminkin piikitellyt suomalaiskuljettajia. Viime vuonna hän totesi, että Hamiltonin lisäksi Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Daniel Ricciardo ja hän itse kykenisivät mestariksi Mercedeksen ajokilla. Näin ollen Bottas ja Kimi Räikkönen eivät kuulu hollantilaisen mielestä ajotaidoiltaan F1-sarjan kärkikaartiin.

FormulaPassionin mukaan Ferrarin Charles Leclerc mainitsi hiljattain, että ainoastaan Bottas voisi aiheuttaa huolia Hamiltonille. Leclercin mielestä mikään ei kuitenkaan viittaa kauden 2016 kaltaiseen tarinaan, jolloin Hamiltonin silloinen tallitoveri Nico Rosberg pystyi päihittämään brittitähden mestaruustaistossa.

Myös Ferrarin Charles Leclerc antoi FormulaPassionin mukaan melko lohduttoman arvion Lewis Hamiltonin haastamisesta.

Hamilton ajaa kohti uransa seitsemättä maailmanmestaruutta. MM-sarjaa johtava britti on kerännyt kuluvalla kaudella 88 pistettä. Toisena olevalla Bottaksella on 58 ja kolmantena kärkkyvällä Verstappenilla 52 pistettä.

F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Englannin Silverstonessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?