Max Verstappen antoi yhden sanan vastauksen, joka kuvaa Lewis Hamiltonin ylivoimaa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Max Verstappenilta kysyttiin, pystyykö hän haastamaan Lewis Hamiltonin – vastasi yhdellä sanalla

Keinoja kaihtamaton Max Verstappenkin on haudannut mestaruushaaveensa.

Lewis Hamilton (vasemmalla) voitti ja Max Verstappen oli toinen Britannian GP:ssä.­

3.8. 19:47

Brittien ylpeyden Lewis Hamiltonin ylivoima latistaa formula ykkösiä. Huolestuttavinta autourheilun kuninkuusluokan mielenkiinnon kannalta on, että Hamiltonin kuljettajakollegoiden toivo haastaa mestari on jo hiipunut.

Hamiltonin voitto sunnuntaina Silverstonen kotikilpailussa oli hänen F1-uransa 87:s. Ykkössija heltisi siitä huolimatta, että Hamiltonin Mercedeksestä hajosi rengas.

Onnetarkin on liittoutunut kuusinkertaisen maailmanmestarin kanssa. Hamiltonin rengasrikko sattui viimeisellä kierroksella. Häneltä ei tärvääntynyt haaveriin yhtä paljon aikaa kuin tallikaveri Valtteri Bottakselta, jonka kolmanneksi viimeisen kierroksen rengasrikko pudotti lopputuloksissa 11:nneksi.

Hamiltonin etumatka MM-sarjassa toisena olevaan Bottakseen on neljän kisan jälkeen 30 pistettä. Vuosi sitten Bottas taisteli kahden voittonsa ansiosta neljän MM-kilpailun jälkeen Hamiltonin rinnalla tasapäisesti.

– Mitä voin tehdä tai sanoa? En voi muuttaa sitä, mikä on tapahtunut. On mentävä eteenpäin, otettava oppia ja yritettävä ensi viikonloppuna uudelleen, epäonnen jäytämä Bottas summasi AFP:n mukaan kokemuksensa.

MM-sarja jatkuu Silverstonessa samalla radalla ensi viikonloppuna.

Hamiltonin karkumatka kasvaa kilpailijakollegoiden silmissä kokoaan suuremmaksi siksi, että MM-sarja typistyy koronavirusepidemian takia tänä vuonna korkeintaan 15 kilpailuun. Hamiltonilla on Bottakseen verrattuna vara jopa jäädä yhdessä kisassa tyystin pisteittä, muista kuljettajista puhumattakaan.

Muiden epätoivoa kuvaa MM-pisteissä kolmantena olevan Red Bullin Max Verstappenin inhorealistinen arvio mahdollisuuksistaan haastaa Hamilton. Radalla keinoja kaihtamaton Verstappen heittäytyi nöyräksi, kun hollantilaiselta kysyttiin, onko hänellä mahdollisuuksia uhata Hamiltonia.

– Ei, sunnuntaina toiseksi sijoittunut Verstappen vastasi ykskantaan.

Jos formula ykkösissä ei tapahdu sensaatiomaista käännettä, Hamilton sivuaa kauden päätteeksi Michael Schumacherin ennätystä ja ottaa samppanjakylvyn seitsemännen maailmanmestaruutensa merkiksi. Jo sitä ennen Hamilton ohittaa 91 F1-ykköstilaa ajaneen Schumacherin gp-voittojen määrässä.

– Olen läpikotaisin sydämestäni kilpa-ajaja, peräänantamaton Hamilton kiteytti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?