Max Verstappenin renkaista löytyi peräti 50 viiltoa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Uusi F1-paljastus: Max Verstappenin renkaista löytyi peräti 50 viiltoa

Rengasrikkoja olisi saattanut tulla paljon lisää, jos Britannian GP olisi ajettu vielä hiukan pidempänä kilpailuna.

Max Verstappen pääsi Red Bullin autolla lopulta jopa lähelle voittoa, koska Mercedes-tallin kuljettajat kärsivät rengasrikoista.­

3.8. 12:19

Yllättävät rengasrikot ovat pääpuheenaihe viime sunnuntaina Silverstonen nopealla radalla ajetun kauden neljännen F1-kilpailun jälkeen.

Valtteri Bottas ja Carlos Sainz putosivat loppuhetkillä ulos pistesijoilta rengasrikkojen takia, mutta Lewis Hamilton pystyi pitämään kärkipaikkansa maaliin asti, vaikka hänenkin autostaan petti vasen eturengas.

Kilpailun jälkeen on paljastunut, että osa kuljettajista välttyi rengasrikolta vain hyvällä tuurilla.

Samalla on vahvistunut teoria, jonka mukaan rengasrikot johtuivat radalle jääneistä osista, luultavimmin Kimi Räikkösen auton rikkoutuneen etusiiven palasista.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner vahvisti, että toiseksi sijoittuneen Max Verstappenin auton kuluneista renkaista löytyi hurja määrä erilaisia viiltoja.

– Renkaissa oli noin 50 pientä viiltoa, Horner paljasti Motorsport-Totalin mukaan.

Verstappen käytti niitä renkaita vielä sen jälkeen, kun Räikkösen auton etusiipi oli hajonnut. Hollantilainen kävi toiseksi viimeisellä kierroksella vaihdattamassa autoonsa tuoreemmat renkaat. Tavoitteena oli yksi lisäpiste kilpailun nopeimmasta kierroksesta, ja sen Verstappen myös sai.

Mikäli Verstappen olisi jatkanut maaliin asti pahasti kuluneilla renkailla, hän olisi saattanut voittaa kilpailun Hamiltonin autoon iskeneen rengasrikon takia. Verstappenille olisi voinut kuitenkin käydä myös samalla tavalla kuin Hamiltonille.

– Jos olisimme pysyneet radalla, olisimme voineet menettää toisen sijan samasta syystä kuin Lewis, Carlos Sainz ja Bottas, Horner sanoi.

Myös Ferrarin Sebastian Vettel löysi kilpailun jälkeen oman ajokkinsa renkaasta viillon, joka olisi voinut hyvinkin aiheuttaa rengasrikon. Vettel joutui tyytymään Silverstonessa kymmenenteen sijaan.

– Minulla ei ollut autossa mitään tärinää eikä merkkejä rengasvaurioista, mutta pysähdyttyäni varikolle huomasin, että renkaassa oli todella suuri viilto. Minulla oli onnea. En tiedä, miten kauan se viilto oli ollut siellä, Vettel kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?