Polvistumiset kuumentavat F1-varikolla – FIA:n pomo vastaa nyt Lewis Hamiltonille: ”Olisi todella epäsopivaa painostaa” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Polvistumiset kuumentavat F1-varikolla – FIA:n pomo vastaa nyt Lewis Hamiltonille: ”Olisi todella epäsopivaa painostaa”

Monet F1-kuskit ovat arvostelleet Kansainvälistä autoliittoa siitä, ettei rasiminvastaisiin kannanottoihin riitä aikaa.

F1-kuljettajista suurin osa polvistui jo totuttuun tapaan ennen kansallislaulua Britannian GP:n alla.­

3.8. 11:57

F1-kuljettajista suurin osa on polvistunut ennen kuluvan kauden osakilpailujen alkua.

Eleellä osoitetaan tukea rasisminvastaisuudelle sekä tasa-arvon edistämiselle. Kauden avauskisassa Itävallassa seremonia ja polvistuminen oli F1-sarjan organisoima.

Kahdessa seuraavassa kisassa toiminta oli kuskien itsensä johtamaa. Samanlainen polvistuminen nähtiin myös sunnuntaina Silverstonessa ennen kauden neljättä osakilpailua.

Lisäksi ennen Britannian GP:n alkua kansainvälisessä tv-lähetyksessä näytettiin uusi rasisminvastainen video, jossa olivat mukana kaikki kuskit. Videon voit katsoa alla olevasta formula 1 -sarjan twiitistä.

Monet kuljettajat, etunenässä Mercedeksen Lewis Hamilton, ovat arvostelleet Kansainvälistä autoliittoa (FIA) siitä, ettei se ole tukenut kuljettajia riittävästi kampanjan toteuttamisessa.

Kuskit ovat joutuneet suorittamaan eleet kiireessä, mikä on johtanut epäselvyyksiin.

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Kimi Räikkönen on yksi kuskeista, joka ei ole polvistunut ennen kisoja.

– Mielestäni jokaisella on oikeus toimia parhaaksi katsomallaan tavalla. Olemme luonnollisesti kaikki rasismia vastaan ja olemme osoittaneet tukemme, Räikkönen sanoi aiemmin.

Kimi Räikkönen (takarivissä oikealla) oli ennen Britannian GP:tä totuttuun tapaan yksi kuljettajista, jotka eivät polvistuneet.­

Kansainvälisen autoliiton puheenjohtaja Jean Todt otti kantaa aiheeseen Motorsport-sivuston jutussa. Hän kertoi käyneensä aiheesta perustavanlaatuiset keskustelut kuusinkertaisen maailmanmestarin Hamiltonin kanssa.

Todt sanoo, ettei FIA voi eikä halua pakottaa kuskeja aktivismiin tai kannanottoihin, elleivät he tunne oloaan mukavaksi niin toimiessaan.

– Minun mielestäni olisi todella epäsopivaa painostaa ihmisiä tekemään jotain, mitä he eivät halua. Meidän täytyy osoittaa kunnioitusta. Meillä on ihmisiä, jotka menevät kirkkoon, temppeliin tai synagogaan – meidän täytyy kunnioittaa tätä, Todt puheli.

– Tietysti olemme iloisia, että voimme kiinnittää erityistä huomiota rasismiin, ja jatkamme sitä niin kauan kuin kuljettajat haluavat, Todt jatkoi.

FIA:n puheenjohtaja, 74-vuotias ranskalainen Jean Todt otti kantaa F1-kauden alussa puhuttaneisiin seremonioihin.­

Joka tapauksessa Todt kertoi kunnioittavansa Hamiltonin valintoja käyttää imagoaan ja ääntään tärkeän asian puolesta.

– Vaimoni on kiinalainen. Hän ansaitsee saman huomion kuin valkoihoiset, tummaihoiset tai kuka tahansa. Väristä tai uskonnosta huolimatta, kaikkia tarvitaan, Todt lausui.

Motorsport-sivusto kertoo, että Britannian GP:ssä kuljettajille oli annettu kymmenen minuuttia enemmän aikaa toteuttaa haluamansa eleet ja kannanotot ennen starttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?