Rengasrikko pilasi Valtteri Bottaksen kilpailun – Lewis Hamilton hämmästeli suomalaisen strategiaa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Rengasrikko pilasi Valtteri Bottaksen kilpailun – Lewis Hamilton hämmästeli suomalaisen strategiaa

Lewis Hamilton ajoi rengasrikosta huolimatta Britannian GP:n voittoon.

Julkaistu: 2.8. 18:32

Lewis Hamilton sai hurjan säikäytyksen Britannian GP:n viimeisellä kierroksella.

Britannian GP:stä näytti pitkään tulevan Lewis Hamiltonille huoleton sunnuntaiajelu osakilpailuvoittoon, mutta kilpailun viimeisellä kierroksella brittitähti sai kokea melkoisen säikäytyksen.

Hamiltonin vasen eturengas hajosi täysin viimeisellä kierroksella, mutta hän onnistui silti nilkuttamaan kilpailun voittoon ennen Red Bullin Max Verstappenia.

Hamiltonin tallikaveri Valtteri Bottas koki samankaltaisen rengasrikon paria kierrosta aiemmin, ja putosi toiselta sijalta 11:nneksi.

– Viimeiselle kierrokselle asti kaikki meni kohtuullisen mukavasti, renkaat tuntuivat hyviltä. Valtteri painosti minua todella kovaa. Minä yritin säästää renkaitani jonkun verran, mutta vaikutti, että hän ei säästellyt yhtään, Hamilton totesi kilpailun jälkeisessä haastattelussa.

Säästelystä huolimatta rengasrikko odotti myös Hamiltonia, mutta ratkaisevasti muutaman minuutin Bottasta myöhemmin.

– Suoralla rengas vain tyhjeni, ja huomasin kun auton painopiste vaihtui. Siinä vaiheessa sydämeni hyppäsi kurkkuun. Rukoilin vain, että pääsen maaliin. En melkein selvinnyt kahdesta viimeisestä mutkasta, mutta luojan kiitos, pääsin perille.

Verstappen kiri Hamiltonin ylivoimaista eroa vauhdilla kiinni läpi viimeisen kierroksen, mutta Hamilton nilkutti ruutulipulle vajaat kuusi sekuntia ennen hollantilaista.

– Kuulin, kun ero pieneni 20 sekuntiin, sitten kymmeneen. Viimeisessä mutkassa aliohjautuvuutta oli paljon, ja kuulin, kun radiossa laskettiin eroa: yhdeksän, kahdeksan, seitsemän... yritin vain painaa kaasua ja saada auton kääntymään. En ole koskaan kokenut tuollaista viimeisellä kierroksella.

Hamilton johtaa voittonsa myötä MM-sarjaa 30 pisteen erolla Bottakseen. Hän on voittanut nyt kolme perättäistä MM-osakilpailua. F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna toisella Silverstonessa ajettavalla osakilpailulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?