F1-sivusto väitti, että Kimi Räikkönen ilmoittaa Silverstonessa lopettamisestaan – fanit hermostuivat: ”Bullshit” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-sivusto latoi Kimi Räikkösestä väitteen, joka sai fanit hermostumaan: ”Bullshit”

Kimi Räikkönen kauden 2020 avauskilpailun varikolla Itävallan Spielbergissä.

Julkaistu: 2.8. 12:46

Kimi Räikkösen fanit hermostuivat sosiaalisessa mediassa Inside Racing -sivuston väitteestä, jonka mukaan suomalaiskuski ilmoittaa uransa päättymisestä Britannian ensimmäisen GP-viikonlopun aikana.

Autourheilusta kirjoittava sivusto Inside Racing ”uutisoi” lauantaina, että Kimi Räikkönen olisi valmis vetäytymään F1-sarjasta tämän kauden jälkeen.

– Suomalaisen nykyinen sopimus Alfa Romeon kanssa päättyy tähän kauteen ja olemme ymmärtäneet, että hän ilmoittaa päätöksestään tänä viikonloppuna, Inside Racing väittää sunnuntaina ajettavan Britannian GP:n alla.

Räikkösen fanit ja fanisivustot etenkin Aasiassa tyrmäsivät väitteet yksimielisesti.

– Tämän perusteella emme usko, että raportit ovat luotettavia. Se on paskapuhetta, tyrmäsi ”Jäämiehen” kiinalainen fanisivusto IceArmy China Twitterissä.

Alla näkyvään twiittiinsä IceArmy China oli liittänyt kuvia Räikkösen lopettamisesta kirjoittavan toimittajan LinkedIn-profiilista.

Samaa mieltä oli toinenkin Räikkösen fanitili.

– Se tulee joskus tapahtumaan, mutta tämä uutinen haiskahtaa niin paljon. Jos hän ei ole vielä kertonut asiasta, miten ihmeessä Inside Racing tietää?

Räikkösen fanit analysoivat, että kyseinen uutisointi on helppo tapa kalastella huomiota, koska on selvää, että kovin montaa vuotta suomalalaistähden uraa ei voi enää jäljellä olla.

Tuohtumustaan Räikköstä intohimoisesti seuraavat formulafanit eivät kuitenkaan peitelleet.

– Lähetin juuri sähköpostia Inside Racing -sivuston ylläpitäjälle kysyäkseni, että KUKA heistä puhui Kimin kanssa. Saa nähdä, saanko vastausta, eräs Twitter-käyttäjä kertoi.

40-vuotiaan Räikkösen tämänhetkinen sopimus Alfa Romeon kanssa todellakin päättyy kauden 2020 jälkeen, mutta jatkosuunnitelmistaan niin Räikkönen kuin Alfa Romeo ovat toistaiseksi pysyneet melko hiljaa.

– Päätös pitää tehdä ennen kuin seuraava vuosi alkaa, mutta en tiedä. Emme ole ajaneet yhtäkään kisaa vielä. Tämä kausi on todella outo, joten täytyy odottaa ja katsoa, Räikkönen pyöritteli tulevaisuuttaan F1-sarjan virallisilla nettisivuilla, kun kausi 2020 saatiin heinäkuun alussa vihdoinkin käyntiin koronaviruksen aiheuttamien viivästysten jälkeen.

Räikkönen on tähän mennessä ajanut formula 1 -sarjassa kaudet 2001–2009 ja 2012–2020. Välivuosiensa aikana Räikkönen ajoi muun muassa rallin MM-sarjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?