Britannian F1-kisan lähtöjärjestykseen muutoksia – Kimi Räikkönen parempiin asemiin

Kimi Räikkönen nousee hieman parempiin lähtöasemiin Britannian GP:n starttiruudukossa.

Kimi Räikkönen ei ole vielä tällä kaudella päässyt MM-pisteiden makuun.

1.8.2020 20:47

Aika-ajoissa 18:nneksi sijoittunut Kimi Räikkönen nousee 16. ruutuun Britannian F1-kisan lähtöruudukossa.

Britannian GP:n tuomaristo lätkäisi viiden lähtöruudun rangaistuksen Williamsin George Russellille siitä, ettei hän reagoinut oikealla tavalla tuplakeltaisiin lippuihin aika-ajojen avausosion loppuhetkillä, jolloin hänen tallikaverinsa Nicholas Latifi oli pyörähtänyt ulos radalta.

Russell sijoittui aika-ajoissa 15:nneksi. Hänen edelleen 14:nneksi päätynyt Daniil Kvjat puolestaan sai jo aiemmin viiden lähtöruudun rangaistuksen vaihdelaatikon vaihdosta.

Tutkinnassa oli myös Räikkösen ja Esteban Oconin välinen tilanne. Kisatuomariston mielestä Ocon ei estellyt Räikköstä niin, että siitä olisi pitänyt antaa rangaistus.

Tuomaristo kuunteli molempien kuljettajien näkemyksen ja tutki videomateriaalia. Vaikka tuomariston mielestä Oconin ajaminen Räikkösen edessä on voinut vaikuttaa negatiivisesti suomalaiskuljettajan auton aerodynamiikkaan, ranskalaiskuskin ajaminen ei kuitenkaan ollut sääntökirjassa lukevaa ”tarpeetonta estelyä”.

Räikkösen mielestä hänen viimeinen aikakierroksensa meni Oconin takia osittain pilalle Silverstonen aika-ajojen ykkösosiossa.

– Olisin voinut olla lähtöruudukossa korkeammalla, mutta minua hidastettiin viimeisessä mutkassa. Lopputulos ei kuitenkaan varmasti olisi ollut kovinkaan erilainen, Räikkönen sanoi Alfa Romeo -tallin tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?