Red Bullin Christian Horner uskoo Mercedeksen piilotelleen suorituskykyään F1:ssä - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kilpailija uskoo Mercedeksen piilotelleen suorituskykyään F1:ssä: ”Vasta silloin nähtiin heidän todellinen vauhtinsa ”

Christian Horner ei purematta niellyt Mercedeksen keskinkertaisia harjoituksia perjantaina.

Julkaistu: 1.8. 12:46

Mercedes ei säväyttänyt totuttuun tapaan perjantain harjoituksissa.

Mercedeksen F1-talli vaikutti perjantaina näyttävän ensimmäistä kertaa tällä kaudella haavoittuvaista puoltaan. Tallin kuljettajat Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas eivät pystyneet nopeimpiin kierroksiin perjantain harjoituksissa Englannin Silverstonessa. Hamiltonin kotiradalta odotettiin pelkkää Mercedeksen dominointia.

Sen sijaan nopeinta vauhtia vapaissa harjoituksissa pitivät ensin Red Bullin Max Verstappen ja myöhemmin Racing Pointin Lance Stroll. Perjantain helteisissä kakkosharjoituksissa Bottas oli kolmas ja Hamilton viides.

Suomalaiskuski ei ollut erityisen huolissaan.

– Meillä on vielä töitä edessämme, mutta toiset harjoitukset eivät tuntuneet kovin huonoilta. En olisi huolissani. Yleisfiilis on hyvä, Bottas kommentoi Motorsport Total -sivustolle.

Mercedeksellä oli Englannin lämmössä suoritusongelmia erityisesti pehmeiden renkaiden kanssa. Tänään lauantaina lämpötilan pitäisi Silverstonessa olla paljon matalampi: noin 20 astetta. Myös tuloksiin vaikuttanut tuuli muuttuu.

Bottas kommentoi Motorsport Totalille, että hänen tallinsa käytti perjantai-illan sen miettimiseen, miten auton suorituskykyä saadaan revittyä paremmaksi.

Kilpailevan Red Bull -tallin tallipäällikkö Christian Horner piti perjantain aikoja lähinnä silmänlumeena. Hän uskoo, että Mercedes pitää vauhtiaan vakan alla.

– Tiedämme ensimmäisten kisojen perusteella, että Mercedeksellä on valtava etumatka muihin nähden. Teemme lujasti töitä kuroaksemme eroa umpeen, mutta he säätävät autojensa vauhtia takaatulevien tasolle, Horner sanoi Motorsport Totalille.

Red Bull -pomo ei siis purematta niele oman tallinsa ja Racing Pointin perjantain hyviä tuloksia. Red Bullin Alexander Albon oli toisten harjoitusten toiseksi nopein.

Hornerista Mersu löi kaiken likoon vasta toissa viikolla Unkarissa, kun Bottas ajoi Verstappenia takaa kilpailun lopussa.

– Vasta silloin nähtiin heidän todellinen vauhtinsa. Aiemmissa kisoissa Lewis pidätteli vauhtiaan, ettei kuluttaisi autoaan turhaan. Uskon, että Mercedeksellä on aina paljon takataskussaan, Horner veikkasi.

Kolmannet vapaat harjoitukset ajetaan tänään lauantaina kello 13 Suomen aikaa. Aika-ajo on edessä kello 16.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?