Lewis Hamilton kertoi, kauanko aikoo jatkaa F1-uraansa – voi laittaa ”Schumin” ennätykset aivan uusille lukemille - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lewis Hamilton kertoi, kauanko aikoo jatkaa F1-uraansa – voi laittaa nämä Michael Schumacherin ennätykset täysin uusiksi

Kuusinkertainen Formula 1 -maailmanmestari Lewis Hamilton avasi tulevaisuudensuunnitelmiaan Silverstonen viikonlopun alla.

Lewis Hamilton kommentoi tulevaisuuttaan lehdistölle Silverstonessa ennen Britannian GP:tä.

31.7.2020 14:18

F1-sarjan kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on rikkonut jo monia sarjan ennätyksiä.

35-vuotias englantilainen on muun muassa kerännyt urallaan enemmän pisteitä (3 494) kuin kukaan toinen F1-kuljettaja ja hänellä on eniten paalupaikkoja (90).

Hamilton valotti tulevaisuuttaan ennen tänä viikonloppuna Silverstonessa ajettavaa Britannian GP:tä. F1-sarjan virallisten nettisivujen mukaan hän näkee itsensä kilpailemassa autourheilun kuninkuusluokassa vielä ainakin seuraavat kolme vuotta.

– On vielä hieman epäselvää, kuinka kauan aion ajaa. Sanoisin, että koronaviruksen aiheuttama tauko – vaikkakin sillä oli monia negatiivisia puolia – antoi minulle monella tapaa energiaa ja aikaa keskittyä muihin asioihin. Se oli pieni hengähdystauko, jonka avulla sain uutta energiaa jatkaa F1-uraa pidempään, Hamilton kuvaili.

Hamilton juhlisti viime kauden päätteeksi jo uran kuudetta maailmanmestaruuttaan.

Ainakin kolmen kauden jatko tarkoittaisi, että Hamiltonilla on rutkasti aikaa laittaa merkittäviä F1-ennätyksiä aivan uusille lukemille.

Michael Schumacher ajoi F1:n MM-sarjassa 19 kautta vuosina 1991–2012. 43-vuotiaana uransa lopettanut saksalainen voitti yhteensä seitsemän maailmanmestaruutta. Jo tällä kaudella Hamilton voi yltää seitsemänteen mestaruuteensa.

Jos Hamilton jatkaa uraansa ainakin nyt arvioimansa ajan, on hänellä periaatteessa mahdollisuus yltää mestaruuksien määrässä käsittämättömästi kaksinumeroisiin lukemiin.

– Haluan ansaita paikkani tallissa joka vuosi, enkä halua ajatella, että saan ajaa vain siksi, että minulla on jo vyölläni maailmanmestaruuksia. Minun mielestäni paikka täytyy ansaita hyvillä suorituksilla, joten tavoitteeni on pystyä suorittamaan niin kauan kuin vain kykenen, Hamilton pohdiskeli.

Hamilton voisi kyetä rikkomaan myös peräkkäisten maailmanmestaruuksien putken. Schumacher voitti MM-tittelin viitenä vuonna perätysten, 2000–2004. Hamilton on nyt voittanut kolme peräkkäistä mestaruutta, 2017–2019, ja johtaa tälläkin hetkellä MM-sarjaa.

Michael Schumacher voitti urallaan seitsemän mestaruutta, kaksi Benettonilla ja viisi Ferrarilla.

”Schumi” voitti urallaan yhteensä 91 kilpailua. Hamilton on ajanut voittoon tähän mennessä 86 F1-osakilpailussa.

Hamilton on tehnyt urallaan niin sanotun hattutempun – paalupaikka, kisan nopein kierros ja voitto – 16 kilpailussa. Schumacher puolestaan ajoi urallaan 22 tällaista GP-viikonloppua.

Hamilton on ajanut urallaan pisteille 216 kilpailussa. Tuotakin ennätystä, 221 kilpailua, pitää hallussaan vielä ainakin hetken aikaa saksalaislegenda Schumacher.

Kun mukaan lasketaan käynnissä oleva kausi (Hamilton voitti Itävallassa ja Unkarissa), Hamilton on voittanut vähintään yhden kilpailun 14 peräkkäisellä kaudella. Schumacher nappasi osakilpailuvoiton 15 peräkkäisellä kaudella.

F1-kausi 2020 jatkuu Englannin Silverstonessa 31.7.–2.8.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?