Niko Hülkenbergin paluu F1-sarjaan vahvistettiin – korvaa koronatartunnan saaneen Sergio Perezin Silverstonessa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-kuski sai koronatartunnan – todellinen yllätysnimi nousi korvaajaksi: ”Tuntuu surrealistiselta olla täällä juuri nyt”

Racing Pointin Sergio Perezin koronatartunnasta tiedotettiin torstai-iltana.

Nico Hülkenberg ajaa Racing Pointia Silverstonessa.

31.7.2020 10:51

Torstai-iltana, juuri Englannin Silverstonessa ajettavan kauden neljännen F1-viikonlopun alla paljastui, että Racing Pointin Sergio Perezillä on koronavirustartunta.

F1-sarjan viralliset nettisivut kertoivat, että 30-vuotias Perez on sivussa viikonlopun kilpailusta.

MM-sarjan pistetaulukossa kuudentena olevan Perezin koronatartunta herätti tietenkin kiivaat spekulaatiot, kuka Silverstonessa ajaa Racing Pointilla Lance Strollin tallikaverina.

Motorsport-sivusto arvioi jo torstai-iltana, että Perezin korvaaja olisi todellinen yllätysnimi, Nico Hülkenberg.

32-vuotias saksalainen on aiemmin ajanut F1-sarjassa vuodet 2010–2019. Viimeisimmät kolme kautta Hülkenberg kilpaili Renault-tallissa.

Perjantaina juuri ennen kello 13 käynnistyneiden ensimmäisten harjoitusten alkua Racing Point vahvisti Twitterissä sekä nettisivuillaan Hülkenbergin paluun F1-sarjaan.

Hülkenberg ajoi vuodet 2011–2012 sekä 2014–2016 Force India -tallissa. Force India vaihtoi nimensä Racing Pointiksi kaudella 2018.

Motorsport-sivusto kertoo tuoreessa uutisessaan, että Hülkenberg lensi Englantiin torstaina, mutta Kansainvälisen autoliiton (FIA) protokollan mukaisesti hänen täytyi odottaa koronavirustestin tuloksen varmistumista ennen kuin hänet päästettiin varikolle.

Tuo tapahtui vasta noin kymmenen minuuttia ennen päivän ensimmäisten harjoitusten alkua.

– Olin matkalla Nürburgringille Saksassa toista kilpailuprojektia varten, kun Otmar Szafnauer (Racing Pointin tallipäällikkö) soitti minulle. Se tapahtui alle 24 tuntia sitten, joten tuntuu surrealistiselta olla täällä juuri nyt. Mutta pidän hyvistä haasteista ja tämä todellakin on sellainen, Hülkenberg kommentoi todella yllättävää paluuta F1-sarjaan Motorsportin jutussa.

Hülkenberg ajoi vuodet 2017–2019 Renault’lla.

Racing Point tarvitsee varakuljettajan mitä luultavimmin myös viikon päästä, niin ikään Silverstonessa ajettavaan F1-kisaan, koska Ison-Britannian säädösten mukaan koronaviruksen saaneen täytyy pysyä karanteenissa vähintään kymmenen päivää positiivisesta testituloksesta.

Racing Pointilla ei ole Motorsport-sivuston mukaan omia varakuljettajia, mutta sillä on sopimus, jonka mukaan se voisi hyödyntää Mercedeksen testikuskeja, Esteban Gutierrezia tai Stoffel Vandoornea.

Racing Point on asettanut karanteeniin myös pienen ryhmän tallinsa työntekijöitä, joiden kanssa Perez ehti olla kontaktissa ennen koronavirustartunnan varmistumista.

Sergio Perez (keskellä) on sivussa molemmat Silverstonessa ajettavat F1-osakilpailut koronaviruksen vuoksi.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 14:05 Hülkenbergin nimityksen vahvistuttua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?