Gazzetta selvitti, koska Ferrari jäi viimeksi kierroksella voittajasta ennen sunnuntain alavireistä F1-kisaa Unkarissa. - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Ferrarin surkeasta F1-vauhdista paljastui yllättävä yksityiskohta – nyt on ikävä Kimi Räikkösen vanhoja aikoja

Gazzetta selvitti, koska Ferrari jäi viimeksi kierroksella voittajasta ennen sunnuntain alavireistä kisaa Unkarissa.

Unkarin GP-kisan lähdössä asiat olivat vielä hyvin Ferrarin osalta, mutta sen jälkeen hymy katosi talliväen huulilta.

20.7.2020 15:16

Italialaisten tuska maan moottoriurheilun ylpeydestä, Ferrarista ja sen F1-tallista, kasvaa joka viikonloppu.

Kun kauden kolmaskin GP-kisa meni penkin alle – Sebastian Vettel oli kuudes ja Charles Leclerc yhdestoista Unkarissa –, La Gazzetta dello Sport oli tutustunut lajin tilastoihin Ferrarin osalta ja löytänyt yksityiskohdan, joka ei hivele italialaistallin nykytilaa.

Edellisen kerran Ferrarin autot jäivät kisan voittajalle yli kierroksen 12 vuotta sitten, Silverstonen kisassa 2008, mutta sekään ei ollut lehden mukaan niin lohduton suoritus kuin Hungaroringillä nähtiin nyt sunnuntaina.

– Silverstonessa oli silloin tyypillinen englantilainen viikonvaihde, vettä tuli taivaan täydeltä, mutta silti kyse ei ollut kriisistä Ferrarin osalta. Silläkin kaudella Kimi Räikkönen ja Felipe Massa voittivat yhteensä kahdeksan GP-kisaa, Gazzetta kirjoitti.

Sen jälkeen lehti moukaroi Ferrarin tämän hetken toimintaa kovin sanoin: turhia toiveita siitä että talli voisi nousta Mercedeksen ja Racing Pointin perään sarjan kolmostiimiksi, sitä että Carlos Sainz on nopeampi McLarenilla kuin ensi kauden tallitoverinsa Leclerc Ferrarilla sekä sitä, miten SF1000-auto tuntuu vain huononevan aika-ajoista kisaan.

Gazzettan mukaan yhden viikonlopun mittainen tauko GP-kalenterissa tulee kreivin aikaan kovilla olevalle tallipäällikkö Mattia Binottolle.

– Lyhyt tauko antaa Binottolle esikuntineen hetken aikaa listata kaikki asiat, jotka eivät toimi ja yrittää muuttaa suuntaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?