Kimi Räikkönen ei kaunistellut synkkää F1-viikonloppuaan: ”Se oli katastrofi” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen ei kaunistellut synkkää F1-viikonloppuaan: ”Se oli katastrofi”

Kimi Räikkönen jäi kauas pistesijoista Unkarin GP:ssä.

Kimi Räikkönen ei kaunistellut Alfa Romeon viikonloppua Unkarissa.­

19.7. 21:33

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Kimi Räikkönen ei ollut juttutuulella sunnuntaina ajetun Unkarin GP:n jälkeen. Räikkönen jäi F1-kauden kolmannessa kilpailussa 16:nneksi. Kun hän saapui vihdoin tiedotusvälineiden eteen, suomalainen niputti viikonlopun 12 sekunnissa.

– Se (viikonloppu) oli katastrofi, mutta meidän täytyy vain tehdä asioita paremmin. Ja meidän täytyy tehdä auto nopeammaksi. Niin yksinkertaista se on, Räikkönen tiivisti.

Lauantain aika-ajoissa Räikkönen jäi viimeiseksi ja miehitti kilpailun lähtöruudukon takarivin tallitoverinsa Antonio Giovinazzin kanssa. Kilpailussa Räikkönen ohitti muun muassa tallitoverinsa ja jätti italialaisen 17:nneksi. Kauden kahdessa aiemmassa kilpailussa Räikkönen kirjautti keskeytyksen ja 11. sijan.

Tallinsa tiedotteessa Räikkönen joutui ruotimaan Unkarin viikonloppuaan hiukan haastattelualueella vietettyä aikaa kauemmin.

– Ei ollut kovin kiireinen kilpailu minulle. Meidän täytyi tehdä todella kovasti töitä, kun aloitimme kisan niissä asemissa, mitkä meillä oli. Teimme mitä voimme, mutta se ei ollut tarpeeksi pisteiden nappaamiseen. Vauhtimme ei ollut kovin huono. Nousin muutaman sijan lähdössä, mutta rangaistus palautti minut takaisin pohjalle, Räikkönen viittasi viiden sekunnin aikasakkoonsa.

Suomalaiskonkari sai aikasakon, kun auto liukui liian pitkälle lähtöruudukossa.

– Meillä on paljon töitä tehtävänä aika-ajojemme parantamisessa, mutta voimme olla joiltain osin positiivisia sunnuntain esityksemme johdosta, Räikkönen tuumi.

Mercedeksen Lewis Hamilton voitti kilpailun ennen Red Bullin Max Verstappenia ja nousi MM-sarjan kärkeen Valtteri Bottaksen ohi. Mercedeksen suomalaiskuljettaja oli sunnuntaina kolmas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?