Sebastian Vettel paljasti neuvottelujen olevan käynnissä – huhut uudesta tallipaikasta kiihtyvät - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Huhut Sebastian Vettelin uudesta F1-tallipaikasta kiihtyvät – paljastaa neuvottelujen olevan käynnissä

Sebastian Vettel myönsi käyvänsä kevyitä keskusteluita Racing Pointin kanssa ensi kaudesta.

Sebastian Vettel pitää yhä mahdollisuudet auki ensi kauden suhteen.­

17.7. 10:38

Sebastian Vettelin ensi kauden suunnitelmat jaksavat puhuttaa F1-varikoilla viikosta toiseen. Uusimmat tiedot ovat vieneet nelinkertaista maailmanmestaria Aston Martinin eli nykyisen Racing Pointin riveihin.

Muun muassa saksalaisen Bild-lehden tietojen mukaan Vettel olisi siirtymässä ensi kaudeksi brittitallin kuljettajaksi meksikolaisen Sergio Perezin tilalle.

Bildin mukaan Perezin sopimuksessa on pykälä, joka mahdollistaisi ensi kaudelle jatkuvan sopimuksen purkamisen merkittävää korvaussummaa vastaan. Sopimus olisi purettava heinäkuun aikana.

– No, tässä vaiheessa voidaan puhua keskusteluista. Sanoin viime viikolla keskustelleeni myös esimerkiksi Renault’n kanssa. Homman täytyy edetä pidemmälle jonkun kanssa, ennen kuin asiat ovat konkreettisempia, Vettel pyöritteli kimuranttia tilannetta torstaina Autosportin mukaan.

– Mutta tällä hetkellä totuus on, että ei ole mitään ilmoitettavaa eikä mitään kevyitä keskusteluja konkreettisempaa, saksalainen toppuutteli.

Vettelin viimeinen kausi Ferrarilla on lähtenyt synkästi käyntiin. Itävallan kahdesta osakilpailusta irtosi vain yksi MM-piste. Vettel oli Itävallan GP:ssä kymmenes, ja Steiermarkin GP päättyi keskeytykseen tallikaveri Charles Leclercin kolhittua 33-vuotiaan konkarin pois pelistä.

Jotkut ovat epäilleet kauden jäävän Vettelin maineikkaan uran viimeiseksi, eikä saksalainen sulje sitäkään vaihtoehtoa vielä pois. Tallipaikkavaihtoehdot ovat käymässä vähiin, mutta pitkään kuvioissa pyörinyt Vettel tietää, että F1-sirkuksessa mikään ei ole koskaan lopullisen varmaa.

– Paperilla voi toki katsella, mitä paikkoja on avoinna. Mielestäni minulla on liian vähän informaatiota kuljettajien sopimuksista ja niin edelleen. Toisaalta asiat saattavat aina muuttua. Minun täytyy ensin tehdä oma päätökseni ja katsoa sen jälkeen, onko jotain sopivaa tarjolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?