Valtteri Bottas esitteli F1:n korona-arkea: ”rutiinitoimitus” tehdään kahdesti viikossa – ”Parasta tottua” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottas esitteli F1:n korona-arkea: ”rutiinitoimitus” tehdään kahdesti viikossa – ”Siihen on parasta tottua”

Valtteri Bottas joutuu nyt usein koronatestiin.

Julkaistu: 14.7. 15:29

Suomalaiskuljettaja näytti sosiaalisessa mediassaan, miten tähtikuskeja ja heidän lähipiirejään testaan.

Valtteri Bottas julkaisi Instagram-tarinassaan videoita ja kuvia, joissa häneltä, hänen kumppaniltaan Tiffany Cromwellilta ja kuntovalmentaja Antti Vierulalta otetaan koronatestit.

– Meidät on testattu kahdesti viikossa nyt usean viikon ajan. Testaamista jatkuu todennäköisesti koko kauden, joten siihen on parasta tottua, Bottas kirjoitti.

Valtteri Bottas testattiin korona-viruksen varalta.

Koronatestissä parinkymmenen sentin mittainen testitikku työnnetään testattavan nenästä sisään kohti nielua. Tikun nokassa on nukkainen pää, jota pyöräytetään muutaman kerran nenänielun solukossa.

Bottaksen kuvista näkee kuitenkin, miten arkinen asia testaus on formulakuskeille ja heidän lähipiirilleen.

Maskiin ja käsineisiin pukeutunut mies testaa koko porukan sohvilla. Testattavien silmät ovat kiinni ja Bottas sekä Vierula irvistävät hieman tikun työntyessä nenään.

– Antti Vierula rakastaa tätä, Bottas kirjoitti pilke silmäkulmassa Instagram-tilillään.

Valmentaja Antti Vierula sai testipuikon sieraimeensa...

...kuten myös Bottaksen kumppani Tiffany Cromwell.

Formuloiden MM-sarjassa on ajettu jo kaksi osakilpailua Itävallassa, ja koronaviruksen suhteen kaikki on sujunut mediatietojen valossa erinomaisesti.

Ennen kauden avausta formulasirkuksen työntekijöille tehtiin 4 000 testiä, joista jokainen oli negatiivinen. Koko kaarti testataan muutaman päivän välein, joten moni joutuu totuttelemaan Bottaksen kuvaamaan nautintoon.

F1:n ja Kansainvälisen autoliitto FIA:n tarkkuudesta korona-asioissa kertoo sekin, että Bottaksen toimintaa kisojen välissä tarkasteltiin, kun hän lähti Itävallasta käymään kotonaan Monacossa. Bottas selvisi kuitenkin rangaistuksetta.

Bottas voitti kauden avauskisan. Viime sunnuntaina hän ajoi toiseksi tallikaverinsa Lewis Hamiltonin jäljessä. Suomalainen johtaa MM-sarjaa kuuden pisteen erolla Hamiltoniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?