Sisäpiirilähteet: Valtteri Bottas hyväksynyt sopimuksen ensi kaudesta – jatkaa Mercedeksen ratissa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Sisäpiirilähteet: Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksellä ensi kaudella – sopimuksen yksityiskohdista päästy sopuun

Autosportin saamien tietojen mukaan Valtteri Bottas ja Mercedes ovat päässeet sopuun ensi kauden sopimuksen yksityiskohdista.

Autosportin mukaan Valtteri Bottaksen jatko Mercedeksen ratissa myös ensi kaudella on enää allekirjoitusta vaille varmaa.­

13.7. 19:32

Arvostettu brittiläinen autourheilusivusto Autosport kertoo sisäpiirilähteisiinsä vedoten, että Valtteri Bottas ja Mercedes ovat päässeet yhteisymmärrykseen ensi kauden kattavan sopimuksen yksityiskohdista.

Autosportin mukaan vain allekirjoituksia vaille oleva sopimus on räätälöity kasaan aivan viime päivien aikana. Lopullisen siunauksen sopimukselle antoi koko Mercedeksen automerkkiä johtava ruotsalainen Ola Kallenius Itävällan GP-visiittinsä aikana.

– Me jatkamme molempien poikien kanssa, Kallenius sanoi aiemmin Skyn saksankieliselle kanavalle.

Itseluottamusta ja kovaa kuntoa uhkuva suomalaiskuski johtaa formula ykkösten MM-sarjaa kahden osakilpailun jälkeen kuuden pisteen erolla tallikaveriinsa Lewis Hamiltoniin.

– Viime vuonna en varmasti olisi pystynyt näin hyvään kisavauhtiin. Olen mennyt eteenpäin, Bottas kommentoi Ilta-Sanomille sunnuntaisen Steiermarkin osakilpailun jälkeen.

Bottas sijoittui GP:ssä toiseksi Hamiltonin voittaessa.

Bottas on kertonut toivovansa nopeita sopimusneuvotteluita, jotta voi keskittyä täysin kilpailemiseen uransa ensimmäisestä maailmanmestaruudesta. Nyt toive näyttää toteutuneen ja MM-sarjaa johtavalla kuskilla on yksi häiriötekijä vähemmän.

Valtteri Bottaksen toive nopeista sopimusneuvotteluista näyttää toteuteutuneen.­

Bottas aloittaisi ensi kaudella viidennen vuotensa saksalaisauton ratissa. Suomalaiskuljettajalle on kaikkien hänen Mercedes-kausiensa ajan tehty lyhyitä sopimuksia. Hän on myös useampana vuotena saanut jännittää seuraavan vuoden sopimustaan pitkälle loppukauteen.

Autosportin tietojen mukaan tarjolla on taas vuoden jatkosopimus, mutta nyt Mercedes on valmis sitoutumaan Bottakseen heti hyvin sujuneen alkukauden jälkeen. Mercedeksen saatua Bottaksen kanssa neuvottelut maaliin, voi talli keskittyä seuraavaksi Hamiltonin ensi kauden sopimuksen viimeistelyyn.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff nähtiin viikonloppuna varikolla koko kasvot peittävä suojus päässään.­

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kierteli sopimuskysymyksiä vielä sunnuntain kilpailun jälkeen.

– Minulta kysytään sopimuksista joka viikko. Tänä vuonna en aio kommentoida keskeneräisiä neuvotteluja, mutta ne ovat käynnissä. En tiedä milloin tiedotamme asiasta, Wolff sanoi viikonloppuna.

Bottaksen jatkosopimus tarkoittaa taas yhden mahdollisen oven sulkeutumista Ferrarin jättävän Sebastian Vettelin nenän edestä. Muun muassa häntä on aiemmin huhuiltu Bottaksen korvaajaksi Mercedekselle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?