Racing Point on ”äärimmäisen pettynyt” Renault’n protestiin – tyrmää kopiointisyytökset yksiselitteisesti - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-kauden sensaatiotalli on ”äärimmäisen pettynyt” Renault’n protestiin – tyrmää kopiointisyytökset yksiselitteisesti

Racing Point ei hyväksy Renault’n protestia.

Julkaistu: 13.7. 15:16

Racing Point on luottavainen, että Renault’n esittämä protesti hylätään.

F1-talli Renault teki sunnuntaina protestin brittiläisen Racing Pointin tämän kauden automallista.

Protestissa Racing Pointia syytetään MM-sarjaa hallitsevan Mercedeksen viime vuoden automallin kopioimisesta.

– BWT Racing Pointin F1-talli on äärimmäisen pettynyt nähdessään Steiermarkin GP:n tuloksensa kyseenalaistettavan protestilla, joka on mielestämme virheellinen ja vajaisiin tietoihin perustuva, talli ilmoitti Motorsport-sivustolle tiedotteella.

F1-sääntöjen mukaan tallit voivat ostaa toisiltaan tiettyjä auton osia, mutta jokaisen tallin pitää itse suunnitella tietyt osat. Itsesuunniteltaviin osiin kuuluvat esimerkiksi aerodynaamiset pinnat ja autojen rungot.

Molemmat kuskit sekä Racing Pointin edustajisto kutsuttiin Spielbergissä kokoukseen protestiin liittyen sunnuntai-iltana. Myöhemmin F1 tiedotti, että Renault’n protesti oli perusteltu ja että asia etenee FIAn tutkintaan.

– Kiellämme jyrkästi kaikki väitteet rikkomuksista, ja talli tekee kaikkensa varmistaakseen, että säännöksiä sovelletaan oikein ja faktojen mukaisesti, totesi Racing Point tiedotteessaan.

Racing Point oli äärimmäisen nopeassa iskussa läpi Steiermarkin GP-viikonlopun. Sergio Perez ylsi sunnuntain GP:ssä kuudenteen sijaan ja Lance Stroll oli seitsemäs, vaikka talli epäonnistuikin pahasti sadekelissä käydyissä aika-ajoissa.

Perjantain toisissa vapaissa harjoituksissa Racing Pointin kuljettajakaksikko kellotti session kolmanneksi ja neljänneksi nopeimmat ajat.

– Ennen kauden alkua talli teki yhteistyötä FIAn kanssa ja vastasi tyydyttävästi kaikkiin kysymyksiin RP20-auton mallin alkuperästä. Talli on luottavainen, että protesti hylätään kun se on esittänyt vastauksensa, tiedotteessa kirjoitetaan.

FIA otti Perezin ja Strollin autojen osia haltuun analyysia varten, ja Mercedestä velvoitettiin luovuttamaan samat osat viime kauden autoistaan vertailuun. Asian tutkii FIAn tekninen osasto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?