Sebastian Vettel on haluttu ehdokas Haasin ensi kauden kuljettajaksi: ”Jos hän haluaa, totta kai” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Sebastian Vettelin vaihtoehdot vähenevät – pikkutallilla olisi paikka tarjolla: ”Jos hän haluaa, totta kai!”

Haas kelpuuttaisi Sebastian Vettelin mielellään ensi kauden kuljettajakseen.

Julkaistu: 13.7. 9:46

Haasin tallipäällikön Günther Steinerin mukaan Sebastian Vettel voi halutessaan ajaa Haasin riveissä ensi kaudella.

Formula ykkösten nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin ensi kauden tallivaihtoehdot hupenevat nopeaa tahtia.

Red Bull, Renault ja Racing Point ovat kaikki pudonneet mahdollisuuksien listalta Ferrarilta tämän kauden päätteeksi lähtevän saksalaisen seuraavaa osoitetta spekuloitaessa.

Ainakin yhteen osoitteeseen Vettel kuitenkin otettaisiin avosylin vastaan. Sarjan häntäpään talleihin kuuluvan Haasin tallipäällikkö Günther Steiner kertoi, että amerikkalaistallin riveissä 33-vuotiaalle konkarille olisi tämän näin halutessa paikka auki.

– Hän on nelinkertainen maailmanmestari. Haluaako hän ajaa pienemmässä tallissa? Mitä hän haluaa tehdä elämässä? En tiedä, mutta jos hän haluaa tehdä jotakin kanssamme, totta kai! Meillä on hyvä suhde, Steiner kommentoi GPfans-sivuston mukaan.

Steiner huomauttaa, että monena aikaisempana kesänä tieto Vettelin vapautumisesta olisi aiheuttanut tallien keskuudessa kovan kilpajuoksun. Nyt saksalaisen vaisut otteet ja varteenotettavien vaihtoehtojen vakaat kuljettajatilanteet ovat kääntäneet kuvion päälaelleen.

– On ollut aikoja, jolloin kolme tallia taistelisi hänestä, mutta tänä vuonna ei ole ketään. Viime vuonna meillä oli sama tilanne (Nico) Hülkenbergin kanssa, Steiner muisteli.

Tällä kaudella Haasin kuljettajakaksikkona toimii Ranskan Romain Grosjean ja Tanskan Kevin Magnussen. Ensi vuoden kuviot ovat auki – mutta Steiner ilmoitti GPfansin mukaan kieli poskessa, ettei ole huolissaan.

– En ole huolissani, ettemmekö löytäisi kuljettajaa, koska Sebastian Vettel on vapailla markkinoilla!

Vettelin alkukausi Ferrarilla on ollut äärimmäisen synkkä. Avausosakilpailussa hän oli vasta kymmenes kolaroituaan tökerösti McLarenin Carlos Sainzin kanssa, ja Steiermarkin GP päättyi jo alkumetreille tallikaveri Charles Leclercin osuttua saksalaiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?