Charles Leclerc ja Sebastian Vettel kommentoivat Ferrarin katastrofia – syyllinen selvillä: ”Tekosyyt eivät riitä” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Charles Leclerc ja Sebastian Vettel kommentoivat Ferrarin katastrofia – syyllisestä ei epäselvyyttä: ”Tekosyyt eivät riitä”

Charles Leclerc aiheutti molempien Ferrarien keskeyttämisen.

Julkaistu: 12.7. 17:13

Steiermarkin GP päättyi Ferrarien osalta katastrofiin. Charles Leclerc pyysi anteeksi.

F1-kauden toinen osakilpailu, Itävallassa ajettava Steiermarkin GP päättyi Ferrarin osalta heti alkuunsa, kun niin Charles Leclerc että Sebastian Vettel joutuivat keskeyttämään.

Keskeytykset menivät Leclercin piikkiin. 14. lähtöruudusta kisaan startannut Leclerc ajoi Vettelin perään välittömästi avauskierroksella rikkoen molemmat autot.

Vettel keskeytti avauskierroksella ja Leclercin auton vauriot keskeyttivät toisen Ferrarin matkan kolme kierrosta myöhemmin.

Leclerc kertoi haastattelussa, että hän oli pyytänyt Vetteliltä välittömästi anteeksi kun kaksikko oli kohdannut kolaroinnin jälkeen.

– Pyysin anteeksi. Tekosyyt eivät riitä tällaisena hetkenä. Olen vain pettynyt itseeni. Tein tänään todella huonoa työtä. Petin tiimini. Voin vain olla pahoillani, vaikka tiedän ettei se ole tarpeeksi. Toivon, että opin tästä ja tulen vahvempana seuraavaan kilpailuun, Leclerc totesi Sky Sportsin mukaan.

Leclercin mukaan hän oli liian optimistinen tullessaan mutkaan, jossa yhteentörmäys tapahtui.

– Olin hyvin yllättynyt. En odottanut, että Charles yrittäisi jotain. En usko, että siinä oli yhtään tilaa, Sebastian Vettel hämmästeli haastattelussa.

– Se oli sääli ja asia, joka meidän tulisi välttää, mutta en olisi voinut tehdä mitään toisin. Otin mutkan hyvin rauhallisesti, sillä se oli jo valmiiksi tiukka ja ruuhkainen. Siinä ei ollut tilaa, sen vuoksi me osuimme yhteen, saksalainen jatkoi.

Leclerc pyysi anteeksi myös Twitterissä.

– Olen pettynyt itseeni. Olen pahoillani mutta se ei ole tarpeeksi. Seb ei tehnyt mitään väärin, Leclerc kirjoitti.

Ilta-Sanomat seuraa Steiermarkin GP:tä tässä artikkelissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?