Valtteri Bottas paljasti, mistä valtava ero Lewis Hamiltoniin johtui: ”Se ei ollut helppoa” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottas paljasti, mistä aika-ajon valtava ero Lewis Hamiltoniin johtui: ”Toivon, että ongelma saataisiin korjattua”

Mercedeksen Valtteri Bottas joutui pettymään lauantain sateisessa aika-ajossa Itävallassa.

Julkaistu: 12.7. 11:58

Valtteri Bottas paljasti kärsineensä lauantain aika-ajossa jarruongelmista.

Viime viikonloppuna F1-kauden upealla voitolla aloittanut Valtteri Bottas jäi Steiermarkin GP:n aika-ajojen neljänneksi. Suomalainen hävisi paalulle porhaltaneelle tallikaverilleen Lewis Hamiltonille peräti 1,4 sekuntia.

Runsas sade aiheutti aika-ajossa ongelmia monille kuljettajille, eikä Bottas ollut poikkeus.

– Se ei ollut helppoa. En tavoitellut neljättä ruutua, mutta kuten huomasimme, haastavat olosuhteet voivat tuoda mukanaan erinäisiä ongelmia, hän kommentoi Sky Sportsille lauantaina Motorsportin mukaan.

Nastolalaislähtöinen kuljettaja paljasti haastattelussa, että lauantain vaisu suoritus johtui pitkälti auton jarruongelmista.

– En onnistunut saamaan renkaita tarpeeksi lämpimiksi, minkä vuoksi oikea etujarruni ei toiminut missään vaiheessa. En kyennyt maksimoimaan auton potentiaalia jarrutuksissa, mikä olisi todella oleellista märissä olosuhteissa, 30-vuotias Bottas manasi

Red Bullin Max Verstappen ja McLarenin Carlos Sainz kiilasivat lauantaina Mersu-kaksikon väliin.

Bottaksella siis riittää kirittävää kilpailussa – etenkin, jos aika-ajossa vaivannutta jarruongelmaa ei saada ratkaistua.

– Toivon todella, että ongelmat saataisiin korjattua yön aikana. Olisi mukavaa painella kaasu pohjassa, mutta näemme sen vasta huomenna, sillä emme ole päässeet testaamaan autoa juurikaan kilpailuolosuhteissa. Odotan kuitenkin kisaa innolla, sillä tiedämme auton olevan nopea, hän totesi.

Kilpailu starttaa kello 16 Suomen aikaa. Kisan ajaksi on luvattu lauantaista poiketen lämmintä poutasäätä.

IS seuraa kilpailua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?