Kimi Räikköseltä iloisia uutisia - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikköseltä iloisia uutisia – tallin tilanne näyttää nyt vähän paremmalta

Kimi Räikkönen perjantaina Spielbergin radalla.

Julkaistu: 10.7. 20:52

Alfa Romeon vauhti vaikuttaa kohtuulliselta.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen joutui pettymään viikonloppuna Itävallassa. Suomalaiskuljettaja jäi aika-ajoissa 19. lähtöruutuun, kilpailussa hänellä oli ensin epäonnea turva-auton ajoituksen kanssa ja lopulta hän joutui keskeyttämään renkaan irtoamisen takia.

F1-sirkus on pysynyt Red Bull Ringillä, ja tämän viikonlopun Steiermarkin GP:hen Alfa Romeo lähtee positiivisemmista asetelmista. Talli kiitteli tiedotteessaan vauhtinsa parantuneen ja menneensä oikeaan suuntaan.

– Voimme yleisesti ottaen olla vähän tyytyväisempiä siihen, miten asiat ovat edenneet. Olemme ymmärtäneet automme käyttäytymistä vähän paremmin. Tuntuu, että olemme ottaneet askeleen eteenpäin, Räikkönen sanoi.

Hän oli perjantain 13. nopein kuljettaja. Jo viime sunnuntaina kisavauhti osoitti, että Räikkönen pystyy kamppailemaan suunnilleen niillä haminoin – ja jos keskeytyksiä tulee, pistesijat ovat mahdollisia.

– Harjoitukset eivät tietenkään merkitse mitään, joten meidän täytyy odottaa lauantai-iltapäivään nähdäksemme, missä oikein olemme. Toivomme parempaa viikonloppua.

Tärkeintä on päästä ruutulipulle.

– Tähtäimessä on olla vahvempi ja taistella pisteistä.

Lauantaiksi Spielbergiin on ennustettu huonoa, myrskyisää säätä ja sadetta. Se voi sekoittaa aikatauluja – pahimmassa tapauksessa, jos aika-ajot jouduttaisiin kokonaan perumaan, perjantain tulokset määräisivät sunnuntain kisan lähtöjärjestyksen.

Se on kylläkin epätodennäköistä.

Perjantain nopein oli Max Verstappen, joka löi Valtteri Bottaksen parhaan kierrosajan 0,043 sekunnilla. ”Vaaleanpunainen Mercedes” eli Racing Point valtasi sijat 3 ja 4 Sergio Perezin (+0,217) oltua tutusti nopeampi kuin Lance Stroll (+0,581). Talli on taas kisan musta hevonen ja voi parhaimmillaan haastaa jopa palkintosijoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?