Ferrari ja Mercedes saavat varoituksen - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Ferrari ja Mercedes saavat varoituksen – syynä Valtteri Bottaksen ja Charles Leclercin ratkaisut

Valtteri Bottas kuvattuna torstaina Itävallassa.

Julkaistu: 9.7. 20:29

Valtteri Bottas ja Charles Leclerc lensivät Itävallasta Monacoon ja takaisin.

Ferrari ja Mercedes saavat F1-sarjan kattojärjestöltä FIA:lta varoituksen, uutisoi Motorsport.com.

Syynä on tallien kuljettajien Charles Leclercin ja Valtteri Bottaksen ratkaisu lentää viime viikonlopun F1-kisan jälkeen takaisin asuinpaikkaansa Monacoon.

Kauden avaus-GP ajettiin viime viikonloppuna Itävallassa Red Bull Ringin radalla. Myös toinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna samassa paikassa.

FIA on koronaviruspandemian takia ohjeistanut tallien jäseniä välttelemään muita kuin lähipiiriään, mutta sosiaalisesta mediasta on nähty, että Bottas ja Leclerc ovat viettäneet aikaa kaupungilla.

Tiettävästi kaikki muut F1-kuskit ovat pysytelleet Itävallassa. Esimerkiksi Bottaksen tallikaveri Lewis Hamilton ei ole lennellyt edestakaisin vaan on sosiaalisessa mediassa jakanut materiaalia mm. juoksulenkistään Red Bull Ringin radan läheisyydessä. Myös Sveitsissä asuva Sebastian Vettel on kertonut nauttineensa ulkoilmasta Itävallassa.

– Viesti oli, että meidän täytyy pysyä täällä, joten olin vähän yllättynyt nähdessäni joidenkin menneen kotiin, Romain Grosjean ihmetteli Bottasta ja Leclerciä.

Ferrarille huomautus on jo toinen. Ensimmäinen tuli viime viikolla, kun Vettel puhui Red Bullin Christian Hornerin ja Helmut Markon kanssa ilman hengityssuojainta.

Bottas kertoi paluuaikeistaan jo viime viikolla Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Halusin viettää kolme täyttä päivää kotona. Se oli erittäin mukavaa ja tunnen oloni nyt latautuneeksi uutta viikonloppua kohti, Bottas sanoi nyt Motorsport.comissa ja kommentoi pysytelleensä ”samassa kuplassa” kuin olisi ollut Itävallassa.

Leclerc ei nähnyt ongelmaa omassa ratkaisussaan ja kertoi tehneensä kaksi negatiiviseksi osoittautunutta koronavirustestiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?