Talli vahvisti: Fernando Alonso palaa F1-sarjaan!

Espanjalaistähti palaa entiseen mestaruustalliinsa.

Alonso jätti F1-kekkerit 2018. Kuva viime joulukuulta.

8.7.2020 14:08

Sitä on jo uumoiltu, tiistaina vahvistusta väläyteltiin, ja nyt se on varmaa: Fernando Alonso palaa ensi kaudella takaisin F1-auton ratin taakse.

Alonso suuntaa takaisin mestaruustalliinsa Renault’lle kaudella 2021. Renault vahvisti tiedon keskiviikkona.

Heinäkuun lopussa 39 vuotta täyttävä espanjalaiskuski jätti formula ykköset kauden 2018 jälkeen McLarenin väreissä.

– Renault on perheeni, siellä on hartaimmat muistoni formula ykkösistä kahdella MM-tittelillä, mutta nyt aion katsoa eteenpäin. Palaan suurella ylpeydellä ja suurin tuntein tiimiin, joka antoi minulle mahdollisuuden urani alussa ja nyt palata korkeimmalle tasolle, Alonso kertoi tuntemuksiaan Renaultin tiedotteessa.

Alonson tiedetään käyneen paluuneuvotteluja Renault’n kanssa viime marraskuusta lähtien. Hän saa tallikaverikseen ranskalaisen Esteban Oconin, 23, tallin nykyisen toisen kuskin Daniel Ricciardo, 31, siirtyessä tämän kauden jälkeen McLarenille.

Alonso nappasi sarjan maailmanmestaruuden kausilla 2005 ja 2006 Renault’lla. Vuoden 2005 tittelillään hänestä tuli historian nuorin F1:n maailmanmestari vain 24-vuotiaana.

Alonso on ajanut formula ykkösissä jo 17 kautta. Renault’n ja McLarenin lisäksi hän on edustanut Minardia ja Ferraria.

Välivuosiensa aikana hän on ajanut muun muassa Indianapolis 500 -kilpailussa sekä Le Mansin 24 tunnin ajoissa, jotka hän voitti 2018 ja 2019. Alonso on ajamassa tämänkin vuoden Indy 500 -kisassa Arrow McLaren SP -tiimissä.

Juttua päivitetty: korjattu Renault’n kirjoitusmuoto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?