Valtteri Bottasta ja Lewis Hamiltonia riivanneet ongelmat vaativat muutoksia nopeasti – ”Automallin ominaisuus” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottasta ja Lewis Hamiltonia riivanneet ongelmat vaativat muutoksia nopeasti – ”Automallin ominaisuus”

Valtteri Bottas ajoi vaihdelaatikko-ongelmista huolimatta voittoon Itävallassa.

Julkaistu: 7.7. 17:21

Mercedeksen F1-tallia viikonloppuna vaivanneet vaihdelaatikko-ongelmat liittyvät W11-auton rakenteeseen.

Mercedeksen F1-kausi alkoi menestyksekkäästi, kun Valtteri Bottas ajoi voittoon F1-kauden aloittaneessa Itävallan GP:ssä.

Saksalaistalli joutui silti jännittämään läpi kisan molemmissa sen autoissa ilmenneiden vaihdelaatikon sensoriongelmien kanssa.

Sekä Bottas että kisassa lopulta neljänneksi jäänyt tallikaveri Lewis Hamilton joutuivat varomaan rataa reunustavia kanttikivetyksiä pitääkseen ajokkinsa toiminnassa kilpailun loppuun saakka.

Valtteri Bottas juhli Red Bull Ringillä sunnuntaina.

Mercedeksen johtava insinööri Andrew Shovlin myönsi tiistaina Motorsportille, että auton nykyisellä rakenteella sama ongelma olisi mahdoton välttää myös ensi viikonlopun Steinmarkin GP:ssä. Shovlin kertoi, että vaikeudet kiusasivat saksalaistallia läpi viime viikonlopun.

– Olimme tietoisia siitä perjantaina, kun Valtterilla oli ongelmia yhden harjoitusjakson lopussa. Se oli ensimmäinen merkki ongelmasta, ja lauantain aikana meillä oli toistuvia ongelmia. Kisassa osasimme jo odottaa sitä, koska se vaikuttaa olevan tämän automallin ominaisuus, Shovlin kertasi.

– Eli tällä hetkellä, jos laitamme auton kasaan ja ajamme sillä, tämä ongelma ilmenee jossain vaiheessa. Kysymys on vain, kuinka pian.

Shovlinin mukaan kyse on sähköisestä häiriöstä auton eri systeemeissä, joka vaikuttaa lopulta vaihdelaatikkoon ja sen sensoreihin.

– Ongelma ei ilmene yhtenä asiana, se on käytännössä kerääntymä sähköistä hälyä, joka alkaa häiritä eri systeemejä. Valtterin kohdalla huomasimme sen kisan puolessa välissä. Lewisillä ongelma huomattiin myöhemmin, mutta se paheni ajan myötä, Shovlin selvensi.

Motorsportin ymmärryksen mukaan talli ei tarvitse kokonaan uutta vaihdelaatikkomallia, mutta nykyiseen versioon pitää mahdollisesti tehdä muutoksia.

Mercedeksen väellä riittää siis kiireitä, kun se yrittää muokata autoaan luotettavammaksi ennen ensi viikonlopun toista Red Bull Ringillä ajettavaa osakilpailua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?