Alex Zanardi yhä koomassa – oli maanantaina kolmannessa operaatiossa: ”Tarkoituksena kallon ja kasvojen jälleenrakentaminen” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Urheilulegenda Alex Zanardi yhä koomassa – leikattiin jälleen: ”Tarkoituksena kallon ja kasvojen jälleenrakentaminen”

Entinen F1-kuljettaja ja menestynyt paraurheilija Alex Zanardi jatkaa kamppailua elämästään sienalaisessa sairaalassa.

Julkaistu: 6.7. 23:31

Entinen F1-kuski ja menestynyt paraurheilija on kamppaillut elämästään italialaisessa sairaalassa kesäkuun puolivälissä tapahtuneesta onnettomuudesta lähtien.

Italialainen urheilulegenda Alex Zanardi, 53, on taistellut elämästään kesäkuun puolivälistä lähtien.

Entinen formula 1 -kuljettaja ja menestynyt paraurheilija Zanardi joutui pahaan onnettomuuteen 19. kesäkuuta Italiassa, kun hän ajautui käsipyörällään vastaan tulleen rekan tielle.

Nyt Reuters uutisoi, että Zanardille tehtiin maanantaina kolmas leikkausoperaatio. Kolarista lähtien Zanardia on pidetty lääketieteellisesti koomaan vaivutettuna.

Sienassa sijaitseva sairaala kertoo, että viimeisin leikkaus kesti viisi tuntia.

– Potilaalle on tehty uusi leikkaus, jonka tarkoituksena oli kallon ja kasvojen jälleenrakentaminen ja trauman kärsineiden alueiden vakauttaminen. Murtumat olivat monimutkaisia, sanoi Sienan yliopistollisen sairaalan professori Paolo Gennaro lausunnossaan Reutersin mukaan.

– Tämä vaati huolellista ohjelmointia, jossa käytettiin tietokoneistettua, digitaalista ja kolmiulotteista tekniikkaa, joka oli tehty potilaan mittojen mukaisesti, Gennaro kuvaili operaatiota.

Alex Zanardi (oik.) ajoi kaudella 1999 F1-sarjaa Williams-tallissa.

Edellinen operaatio Zanardille tehtiin kesäkuun lopussa. Tuolloin sairaala kertoi, että Zanardin tila on vakaa sydämen, hengityksen ja aineenvaihdunnan näkökulmasta, mutta vakava neurologisesta näkökulmasta.

Italialaislegenda ajoi formula 1 -sarjassa kausina 1991–1994 sekä vielä kauden 1999. Vuonna 2001 Zanardi menetti molemmat jalkansa CART-sarjan osakilpailussa. Tästä huolimatta Zanardi jatkoi urheilu-uraansa ja on sittemmin menestynyt paraurheilussa saavuttaen muun muassa neljä paralympiakultaa.

Viime viikonlopun F1-kauden avausosakilpailussa italialaistalli Ferrari teki kunniaa Zanardille. Ferrarin autoihin oli kirjailtu teksti "Forza Alex” eli vapaasti suomennettuna ”eläköön Alex”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?